Masks grib «X» padarīt par maksas platformu: par «Twitter» varētu prasīt 7,50 eiro mēnesī

Īlons Masks ir ierosinājis, ka visiem lietotnes "X" (kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter") lietotājiem, iespējams, būs jāmaksā par piekļuvi šai platformai. Uzņēmējs sacīja, ka maksājumu sistēma ir vienīgais veids, kā cīnīties ar botiem jeb robotprogrammatūras izveidotiem un uzturētiem profiliem lietotnē.

"Mēs pārejam uz nelielu ikmēneša maksājumu par sistēmas izmantošanu," tiekoties ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu pavēstīja uzņēmumu "Tesla" un "SpaceX" vadītājs. Pagaidām gan nav zināms, cik liela šī summa varētu būt un kad tiks ieviesta.

Masks jau iepriekš ir teicis, ka viņa risinājums, kā atbrīvoties no botiem un viltus kontiem mikroblogošanas vietnē, ir maksas profilu ieviešana.

Kopš pērnā gada, kad viņš pārņēma "Twitter", uzņēmējs ir centies lietotājus motivēt maksāt par dažādiem papildu pakalpojumiem, kas tiek dēvēti par "X Premium". Piemēram, tā abonenti sociālajā tīklā var rakstīt garākas ziņas, kas labāk redzamas citiem lietotnes "X" lietotājiem. Tomēr pamatā "X" vēl var izmantot bez maksas.

Lai arī uzņēmumam ir skaidra finansiāla interese šo platformu padarīt par maksas pakalpojumu, Masks uzsvēra, ka šādas abonentmaksas galvenais mērķis ir cīnīties ar tā dēvētajiem botiem:

"Bota radīšana pat nemaksā vienu centu. Bet, ja kādam vēl ir jāmaksā pat daži dolāri vai kāda cita neliela summa, faktiskās izmaksas botiem kļūst ļoti augstas."

"X Premium" pašlaik ASV maksā 8 ASV dolārus (7,50 eiro) mēnesī. Katrā valstī var tikt piemērota citādāka abonentmaksa. Uzņēmējs arī teica, ka šobrīd tiek meklētas iespējas šo pakalpojumu piedāvāt lētāk.

"Patiesībā mēs gatavojamies piedāvāt zemāka līmeņa cenas. Mēs vēlamies, lai tā būtu tikai neliela naudas summa. Tā ir garāka diskusija, bet, manuprāt, tā patiesībā ir vienīgā aizsardzība pret milzīgām robotu armijām," teica Masks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti