Maska sociālais tīkls «X» dažās valstīs iekasēs maksu no jaunajiem lietotājiem

Saziņas vietne "X", kas agrāk bija pazīstama ar nosaukumu "Twitter", izmēģinājuma režīmā Jaunzēlandē un Filipīnās sākusi iekasēt samaksu par tās pamatfunkciju lietošanu. Šīs izmaiņas skar jaunos lietotājus.

Izmēģinājuma mērķis esot cīņa ar viltus profiliem un botiem.

Miljardieris Īlons Masks, kurš pērn iegādājās platformu, jau ieviesis vairākas pretrunīgi vērtētas izmaiņas, kuras asi kritizējuši lietotāji visā pasaulē.

Saskaņā ar izmēģinājuma programmu, kas nosaukta par "Not A Bot", jaunajiem lietotājiem Jaunzēlandē un Filipīnās būs jāmaksā gada maksa par iespēju publicēt ierakstus, saglabāt saturu grāmatzīmēs un pie ierakstiem spiest pogu "patīk".

Uzņēmums solīja, ka esošos lietotājus šis modelis neietekmēs.

Masks jau iepriekš rosinājis, ka visiem lietotnes "X" lietotājiem, iespējams, būs jāmaksā par piekļuvi šai platformai. Uzņēmējs sacīja, ka maksājumu sistēma ir vienīgais veids, kā cīnīties ar botiem jeb robotprogrammatūras izveidotiem un uzturētiem profiliem lietotnē.

Lietotāji šo ideju kritizēja, bet nozares eksperti brīdināja, ka tas padarīs "X" vēl mazāk pievilcīgu reklāmdevējiem. Jaunās izmaiņas uztvertas pozitīvāk.

KONTEKSTS:

Pasaules bagātākais cilvēks, ASV miljardieris Īlons Masks 2022. gada oktobra nogalē pabeidza sociālā tīkla "Twitter" iegādes darījumu un pārņēma kontroli pār šo uzņēmumu. Viņš atlaida vairākus vadošos "Twitter" darbiniekus. Masks par sociālā tīkla iegādi samaksāja 44 miljardus ASV dolāru.

Uzņēmējs apgalvoja, ka nopircis "Twitter", lai sekmētu veselīgas debates par plašu ideju loku un stātos pretī tam, ka sociālie mediji sašķeļas partejiskos "atbalss kambaros".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti