Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņemas 600 miljonus eiro

Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņēmusies 600 miljonus eiro, liecina Valsts kases mājaslapā publiskotā informācija.

Valsts kase trešdien, 15. novembrī, Latvijas vārdā starptautiskajos finanšu tirgos emitēja jaunas 5,5 gadu eiroobligācijas, piesaistot finansējumu 600 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu 3,902% un fiksējot kupona likmi 3,875%.

Kopējais pieprasījums pēc Latvijas eiroobligācijām bija trīs reizes lielāks nekā pārdotais apjoms, sasniedzot 1,8 miljardus eiro.  Vērtspapīrus iegādājās ap 80 investoriem no dažādām Eiropas valstīm, tai skaitā no Vācijas, Lielbritānijas, Francijas un Beniluksa valstīm.

Emisijas vadošās bankas bija "Barclays", "Natixis" un "Societe Generale".

Iepriekš Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņēmās 2023. gada jūlijā, kad Valsts kase starptautiskajos finanšu tirgos emitēja 10 gadu obligācijas 750 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu 3,91% un fiksējot kupona likmi 3,875%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2033. gada 12. jūlijs.

Latvijai starptautiskajos tirgos nauda ir jāaizņemas divu iemeslu dēļ. Pirmais, lai pārfinansētu jau esošo parādu, un otrs – lai finansētu valsts budžeta deficītu. Tā kā – jo lielāks caurums budžetā, jo vairāk naudas vajag aizņemties. Un tagad aizņemšanās nav īpaši izdevīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti