Lietuvā pēc vētras – rekordliels apdrošināšanas atlīdzību skaits kopumā par 7 miljoniem eiro

Vairāk nekā 6200 cilvēku iesnieguši apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par pagājušajā nedēļā Lietuvā notikušās vētras radītajiem zaudējumiem, un atlīdzībās pieprasītā kopējā summa ir aptuveni septiņi miljoni eiro, pirmdien paziņoja Lietuvas Apdrošinātāju asociācijas projektu vadītāja Ieva Naraškevičūte-Kubile.

Viņa norādīja, ka tas ir gan rekordliels pieteikumu skaits, gan rekordliela pieprasīto atlīdzību summa par vētras postījumiem.

"Pēc šodienas datiem – apdrošināšanas kompānijas jau ir reģistrējušas gan rekordlielu atlīdzību pieprasījumu skaitu, gan rekordlielu līdzekļu apjomu, kas rezervēts to segšanai," Lietuvas sabiedriskajam radio sacīja Naraškevičūte-Kubile. "Aptuveni 6200 klientu jau ir vērsušies apdrošināšanas sabiedrībās pēc zaudējumu atlīdzības, un viņu zaudējumu segšanai ir rezervēti vairāk nekā septiņi miljoni eiro."

"Tas ir lielākais zaudējumu apjoms, kāds jebkad bijis vienas vētras dēļ," viņa piebilda.

KONTEKSTS:

Spēcīgais negaiss, kas 7. augustā plosījās lielā daļā Latvijas teritorijas, nodarījis lielus postījumus arī Lietuvā un Igaunijā. Lietuvā vētra visvairāk skārusi Jonišķu rajonu, kas ir pie Latvijas robežas.  Žagares pilsētā (pāris kilometru attālumā no Latvijas robežas) krītošs koks nonāvējis kādu sievieti.  Vētra daudzviet izgāzusi kokus, sadragājusi siltumnīcas un māju logus. Lietuvā tūkstošiem mājsaimniecību palika bez elektroenerģijas padeves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti