Pēc karteļa atklāšanas ceļu būvnieks «A.C.B.» strādās pie uzņēmuma uzticamības atjaunošanas

Konkurences padomes atklātajā ceļu būvnieku kartelī iesaistītais uzņēmums AS "A.C.B." ir panācis izlīgumu ar konkurences uzraugiem un vienojies par sodu 2,9 miljonu eiro apmērā, kā arī plāno pasākumus uzņēmuma uzticamības atjaunošanai,  teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Uzņēmums norāda, ka attiecībā uz to konkurences uzraugi saskatīja iespējamus konkurences pārkāpumus septiņos iepirkumos, no kuriem "A.C.B." ir uzvarējis vienā iepirkumā 2017. gadā, kurā kopējā līguma summa bija 1,1 miljons eiro, kas ir 1,6% no "A.C.B."  apgrozījuma tajā gadā.

Iespējamie pārkāpumi "saistīti ar komerciāli sensitīvas informācijas apmaiņu saistībā ar plānu atklāšanu, vienlaikus nekonstatējot vienošanos par iepirkumu cenu saskaņošanu vai to iespējamo paaugstināšanu", paziņojumā medijiem norādīja uzņēmums.

Ar Konkurences padomi panāktais izlīgums paredz "nosacījumus uzņēmuma uzticamības atjaunošanai, kā arī soda naudu 2,9 miljonu eiro apmērā, apmaksājamu saskaņā ar 42 mēnešu maksājuma grafiku", paziņojumā norādīja "A.C.B." valdes locekle Anna Priščepa.

""A.C.B." novērtē Konkurences padomes kā svarīgas regulējošas valsts iestādes lomu, aizsargājot uzņēmumu un sabiedrības intereses, kā arī pilnībā atbalsta tās centienus, kas vērsti uz labas prakses un atbildības veicināšanu ceļu un tiltu būvniecības nozarē," teikts uzņēmuma paziņojumā.

KONTEKSTS:

Konkurences padome (KP) konstatēja trīs ceļu būvniecības uzņēmumu – AS "A.C.B", AS "Ceļu pārvalde" un SIA "STRABAG" – aizliegtu vienošanos valsts uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" organizētajos publiskajos iepirkumos par ceļu un maģistrāļu būvniecību Latvijā.

Karteļa dalībnieki vienojās par iepirkumu sadali, lieta skar septiņus iepirkumus par ceļu būvi un remontiem Rīgas, Cēsu, Ogres, Tukuma, Jaunjelgavas tuvumā. Iepirkumus organizēja "Latvijas Valsts ceļi", bet viņu iesaiste karteļa atbalstīšanā nav konstatēta. Tiesa, būvnieks regulāri komunicēja ar bijušo LVC pārstāvi un zināja par plānotajiem iepirkumiem.

LVC vērsīsies ar zaudējumu piedziņu pret ceļu būvnieku karteļa dalībniekiem. Precīzas summas zaudējumu piedziņas summas būs zināmas, kad uzņēmums iepazīsies ar pilnu konkurences uzraugu lēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti