Ar ES fondu atbalstu varēs mazināt gaisu piesārņojošo vielu emisijas pilsētu siltumapgādē

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) aicina līdz 2024. gada 17. maijam pieteikties pilsētu centralizētās siltumapgādes pakalpojumu sniedzējus Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumam gaisa piesārņojuma mazināšanai. No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) šim mērķim pieejami 2,82 miljoni eiro, informēja CFLA.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātā ES fondu programma izveidota, lai samazinātu gaisa piesārņojuma radīto negatīvo ietekmi uz vidi un cilvēku veselību, uzlabojot centralizētajā siltumapgādē izmantoto sadedzināšanas iekārtu darbību, ieviešot tehniskos risinājumus, kas samazina putekļu emisijas gaisā.

ES finansējums varēs tikt izmantots, lai pārbūvētu vai rekonstruētu centralizētās siltumapgādes ražošanas avotu sadedzināšanas iekārtas ar putekļu emisiju attīrīšanas tehnoloģiskajiem risinājumiem, lai tās atbilstu prasībām normatīvajos aktos par gaisa piesārņojuma ierobežošanu no sadedzināšanas iekārtām pēc 2025. gada 1. janvāra.

Ar ERAF finansējumu varēs segt 50% no projekta attiecināmajām izmaksām. Kopā pieejamais ES fondu finansējums šajā atlasē  – 2 822 173 eiro.

Projekta iesniegumus CFLA pieņem no šā gada 12. marta līdz 17. maijam.

ES fondu atbalsts projekta īstenošanai paredzēts VARAM izstrādātā ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot dabas aizsardzību un bioloģisko daudzveidību, "zaļo" infrastruktūru, it īpaši pilsētvidē, un samazināt piesārņojumu" pasākuma "Gaisu piesārņojošo vielu emisiju samazināšana pašvaldību siltumapgādē" ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti