Rīta Panorāma

Izraēla atvieglos humānās palīdzības piegādes Gazas joslai

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Indijā būvē pasaulē lielāko "zaļās" enerģijas parku

Indijā būvē pasaulē lielāko «zaļās» enerģijas parku

Sāls tuksnesī Indijas Gudžaratas štatā būvē pasaulē lielāko "zaļās" enerģijas parku. Tā jauda būs 30 gigavati, bet infrastruktūras objekti izvietoti 726 kvadrātkilometros, kas ir 2,5 reizes lielāka platība par Rīgu.

Projektā iesaistīti apmēram 4000 strādnieku un 500 inženieru, bet kā piemēru tehnisko risinājumu sarežģītībai var minēt, ka katras vēja turbīnas 79 metrus garā lāpstiņa sver 24 tonnas. Parks izmaksās vairāk nekā 2 miljardus eiro un apgādās ar "zaļo" enerģiju 18 miljonus mājsaimniecību.

Uzņēmuma "Adani Green" pārstāvis Vnets Džains norādīja, ka šis būs pasaulē lielākais atjaunojamās enerģijas parks un vienā vietā to iegūs no saules un vēja: "Mūsdienās paplašinās infrastruktūras objekti un aug enerģijas patēriņš, un mēs jau iepriekš esam uzsākuši daudzus vērienīgus projektus. Protams, šis būs lielākais un sarežģītākais projekts ne tikai uzņēmumam, bet, manuprāt, visā pasaulē."

Attīstītājus iedrošina līdzīgi veiksmīgi projekti citviet pasaulē. Dubaija, kas patlaban uzņem ANO klimata konferenci, pamatoti lepojas ar valdošā šeiha vārdā nosaukto saules parku 122 kvadrātkilometru plašā teritorijā, kas saražo apmēram 13% no valstī patērētās elektrības.

Līdzīgs veiksmes stāsts ir arī 2018. gadā uzbūvētais saules parks netālu no Ēģiptes pilsētas Asuānas. Tā jauda ir 1,65 gigavati, un ar tā palīdzību saražotā enerģija tiek piegādāta apmēram miljonam mājsaimniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti