Vētras zaudējumi «Latvijas Valsts mežiem» – vismaz 100 000 kubikmetru koksnes

Pirmdienas spēcīgā vētra nodarīja zaudējumus arī "Latvijas Valsts mežiem", postījumu aplēses turpinās, un sākotnējā informācija liecina, ka zaudējumi ir vismaz 100 000 kubikmetru koksnes, turklāt pirmo reizi krusa nodarīja zaudējumus arī jaunaudzēm, Latvijas Radio pastāstīja "Latvijas Valsts mežu" komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Viņš sacīja, ka attīrīšanas darbi mežos un zaudējumu aprēķini turpinās un ilgs vairākas nedēļas, bet pirmās aplēses liecina, ka zaudējumi ir vismaz 100 000 kubikmetru koksnes, visvairāk no tiem – 30 000 kubikmetru – Zemgalē, bet postījumi ir arī Vidzemē un Latgalē.

Kotovičs arī pastāstīja, ka valsts mežos, ņemot vērā lielās kopējās platības, šīs vētras zaudējumi izlīdzināsies, bet ir lielāki nekā parasti vasaras vētrā, taču šoreiz gan noticis iepriekš nepieredzētais – Zemgalē krusa stipri bojājusi jaunaudzes, kuras līdz šim krusas dēļ nebija cietušas.

Par to, cik lieli zaudējumi nodarīti jaunaudzēm, varēs spriest rudenī, jo, iespējams, daļa kociņu spēs atkopties.

KONTEKSTS:

Pirmdien, 7. augustā, Latvijā plosījās negaiss ar stiprām vēja brāzmām, vietām arī lietusgāzēm un lielgraudu krusu. Sākotnēji negaiss skāra Kurzemi un valsts centrālo daļu, īpaši smagus postījumus nesot Dobeles novadā, vakarā tas skāra Latvijas austrumu daļu. Pērkona negaisa laikā Latgalē gājis bojā cilvēks, kuram uzkrita koks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti