Panorāma

Atkal neizdodas atrast Rēzeknes rekreācijas centra nomnieku

Panorāma

Rīgā tiekas Ziemeļvalstu un Baltijas ārlietu ministri

Protestē pret "Sadales tīkla" tarifu straujo kāpumu

Piketē pret «Sadales tīkla» tarifu kāpumu

Aptuveni 15 cilvēku bija pulcējušies pie Saeimas, lai protestētu pret "Sadales tīkla" tarifu straujo kāpumu. Izmaiņas, kas stājās spēkā 1. jūlijā, ietekmējušas daudzas mājsaimniecības Latvijā.

Piketu pie Saeimas organizēja politiskā partija "Platforma 21" kopā ar divām reģionālajām partijām.

Pasākumā piedalījās arī Vidzemes partijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un partijas "Apvienība iedzīvotājiem" valdes loceklis Kaspars Upacieris, kuri parakstījuši protesta akcijas rīkotāju aicinājumu. Viņuprāt, jaunie tarifi ir vērtējami kā nesamērīgi un netaisnīgi, ekonomiski nepamatoti.

Tikmēr "Sadales tīkls" informēja, ka elektrības pieslēguma jaudu no pērnā gada maija līdz šā gada augusta beigām samazinājuši 22 000 kompānijas klientu.

KONTEKSTS:

"Augstsprieguma tīkls" un "Sadales tīkls" (ST) pērn izstrādāja tarifu projektus. Atbilstoši plānotajiem kopējiem ieņēmumiem no elektroenerģijas pārvades tarifu projektā bija plānots palielināt 2,1 reizi, savukārt ST plānoja palielināt elektroenerģijas sadales tarifu vidēji par 75%.

Valdība un Saeima uzdeva uzņēmumiem tarifus pārstrādāt. Ar grozījumiem Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā tika noteikts, ka uzņēmumi šogad izstrādātajos tarifu projektos nedrīkstēs iekļaut iepriekšējo periodu zaudējumus.

Taču 1. jūlijā stājās spēkā izmaiņas elektroenerģijas pārvades un sadales sistēmas pakalpojumu tarifos, kas augustā saņemtajos rēķinos par jūliju pārsteidz iedzīvotājus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija solījusi tarifus pārskatīt decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti