FOTO. Rīgas ostā ienācis lielākais konteinerkuģis ostas vēsturē

Rīgas ostā aizvadītās nedēļas nogalē ienācis konteinerkuģis "MSC MARITINA V", kas ir lielākais Rīgu jebkad apmeklējušais konteinerkuģis. 266 metrus garais un 37 metrus platais kuģis kuģo ar Madeiras (Portugāles) karogu, un tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU jeb 20 pēdu konteineri, informēja Rīgas brīvostas pārvalde.

Kuģa operators ir Šveicē bāzētā starptautiskā kompānija "Mediterranean Shipping Company" (MSC), kas Rīgas ostu iekļāvusi savas regulārās konteineru līnijas maršrutā.

Konteinerkuģis Rīgas ostā vispirms piestāja un tika apkalpots pie SIA "Rīgas Centrālais termināls" piestātnēm, bet tagad tas pārtauvots pie SIA "Baltic Container Terminal", kur turpinās kuģa kraušanas darbi. No Rīgas ostas konteinerkuģis trešdien, 7. februārī, dosies tālāk uz Havras ostu Francijā.

MSC ir pasaulē lielākā jūras konteinerpārvadājumu kompānija, kas kontrolē ap 19,7% no pasaules konteinerkuģu flotes. Tā operē 800 konteinerkuģus un gadā pārvadā ap 22,5 miljonus TEU konteineru. MSC kuģošanas līnijas kursē 300 maršrutos un piestāj vairāk nekā 520 ostās. Tās flotē ietilpst pasaulē lielākie konteinerkuģi "MSC Turkiye" and "MSC Michel Cappellini", kuru ietilpība pārsniedz 24 tūkstošus TEU. Kompānijai ir 675 pārstāvniecības 155 valstīs, tai skaitā arī SIA "MSC Latvia Rīgā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti