Rīta Panorāma

Nākotnē Igaunijā Eiroparlamentu varēs vēlēt no 16 gadu vecuma

Rīta Panorāma

Operas "Turandota" inscinējumam 50 gadu!

Intervija ar labklājības ministru Uldi Auguli

Ministrs Augulis: Bērnu kopšanas un vecāku pabalstus varētu apvienot

Lai nesarežģītu pabalstu izmaksas sistēmu, bērnu kopšanas pabalstu un vecāku pabalstu varētu apvienot vienā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība). Tāpat Labklājības ministrija (LM) iecerējusi aptuveni 10 valsts puses izmaksātos pabalstus piesaistīt ekonomiskajiem rādītājiem, lai tos katru gadu būtu iespējams pārskatīt.

Augulis norādīja, ka starp LM mērķiem šogad ir pārskatīt bērnu kopšanas pabalstu, kas nav palielināts kopš 2003. gada, kā arī vēl "kādus 10 valsts puses izmaksātus pabalstus", kurus varētu piesaistīt ekonomiskajiem rādītājiem, lai, tiem mainoties, varētu katru gadu pabalstus pārskatīt.

Pabalstus varētu noteikt vai nu pēc ienākumu mediānas, vai citiem rādītājiem.

Iespējama arī kādu pabalstu apvienošana un izmaksa no viena budžeta. Šobrīd daļu pabalstu izmaksā no speciālā budžeta, bet daļu – no pamatbudžeta.

"Piemēram, bērnu kopšanas pabalsts un vecāku pabalsts – varbūt mums nevajag izmaksāt divus, bet mēs varam apvienot vienā un atrast vienu budžeta programmu, no kuras izmaksāt, nevis sadalīt un sarežģīt sistēmu. Tas ir uzdevums, kas nav vienkāršs un prasīs zināmus finanšu līdzekļus pamatbudžetā," norādīja Augulis, skaidrojot, ka šīs izmaiņas varētu skatīt, gatavojot 2025. gada budžetu.

Tāpat LM iecerējusi pārskatīt, kādā veidā ir indeksējamas pensijas, un šī gada februārī ministrija plāno valdībā iesniegt vismaz trīs variantus, kā valstī samazināt senioru nabadzības risku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti