«Junior Achievement»: Latvijā ir aktīva topošo uzņēmēju paaudze

Jauno uzņēmēju paaudze Latvijā vēl top, un katru gadu arvien vairāk pieaug jauniešu skaits, kuri izrāda aktīvu interesi un iesaistās skolēnu mācību uzņēmumu programmā. Turklāt šajā jomā Latvijas jaunieši aktivitātes ziņā ir līderi Eiropā, intervijā Latvijas Radio norādīja "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.

Intervija ar "Junior Achievement Latvia" vadītāju Jāni Krievānu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Šis ir viens no rādītājiem, ar ko Latvijā mēs varētu lepoties. Mums īpatsvars ar skolēniem, kuri ir Latvijā un kuri dibina mācību uzņēmumus, ir viens no augstākajiem Eiropā bez atsevišķa valsts politiska atbalsta. Tas ir ļoti labs rādītājs, jo tas pierāda, ka skolēni to dara brīvprātīgi, veidojot [mācību] uzņēmumus," sacīja Krievāns.

Gadā Latvijā top 1500 mācību uzņēmumu, kurus dibina skolēni jau no 4. klases. Liela daļa ir mājražošanas uzņēmumi, ražojot ziepes, maisiņus, apģērbus.

Vienlaikus top arī inovāciju un tehnoloģiju mācību uzņēmumi, kuros skolēni rāda augsto tehnoloģiju idejas un tās īsteno līdz prototipa līmenim. Šādos gadījumos organizācija iesaista īpašus mentorus, kuri strādā ar šiem jauniešiem.

"Mēs tiešām redzam to, ka šie tehnoloģiju uzņēmumi arvien vairāk pieaug. Agrāk tie bija daži viena gada laikā, bet šobrīd jau būtu 50 augsto tehnoloģiju uzņēmumi, kuri sevi pierāda mācību gada laikā un īsteno prototipus," pastāstīja Krievāns.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti