Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Venēcijā Covid dēļ klusāk sācies tradicionālais karnevāls

Valentīndienā – pušķis, ko var apēst!

Honkongā floriste izveido ēdamu puķu pušķi

Valentīndiena jeb visu mīlētāju diena ir laiks, kad pāri iepriecina viens otru ar dažādām mīlestības izpausmēm. Bieži vien tiek dāvināti ziedi, bet Honkongā kāda floriste izdomājusi alternatīvu grieztajiem ziediem – pušķi, kas ir ēdams.

Floriste Keitija Kvoka izvēlas zaļumus un ziedus pušķim. Bet viņa nepievieno rozes vai lilijas, bet gan dārzeņus, lai radītu Valentīndienas dāvanu, kas ir videi draudzīga un nerada atkritumus. 

"Kā dārzeņu pušķu veikala īpašniece domāju, ka pēdējos gados arvien vairāk cilvēku pievērš lielāku uzmanību vegāniskajai un bioloģiskajai pārtikai — un tādi ir arī mūsu produkti. Arvien vairāk cilvēku pērk mūsu dārzeņu pušķus. Piemēram, Māmiņdienā daudzi pircēji to iegādājās savām mammām. Arī tie, kuri vēlas, lai dāvanas būtu īpašas, izvēlēsies dāvināt dārzeņu pušķus, nevis grieztos ziedus," stāstīja "Melon Flower" dibinātāja, floriste Honkongā Keitija Kvoka.

Viņa savu veikalu atvēra pirms diviem gadiem, dārzeņus audzē pati kopā ar ģimeni nelielā dārziņā uz ziemeļiem no Honkongas. Sākotnēji tika izveidota bioloģiskā saimniecība, bet ar laiku visa uzmanība tika pievērsta pēc iespējas pievilcīgākiem dārzeņiem, ko varētu ievietot skaistos pušķos. Katrs klients nāk ar savām vēlmēm par pušķa izkārtojumu, krāsām, ko tur vēlētos redzēt, un tad attiecīgi tiek sagādāti piemēroti dārzeņi, kas atbilst pasūtītāja vēlmēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt