Kā mīlētājiem, tā vientuļniekiem! Ceļvedis Valentīna dienas pasākumiem

Trešdienu mēdz dēvēt par mazo piektdienu. Ja nedēļas vidū iekrīt 14. februāris, kas plaši pazīstams kā Valentīna diena jeb visu mīlētāju svētki, tas nozīmē, ka iespēja pasvinēt būs visiem, – neatkarīgi no sirdslietu jautājumiem. Dažādus pasākumus piedāvā gan koncertvietas, gan kinoteātri, gan muzeji.

Filma "Mīlestības daba" kino "Splendid palace"

Režisores Munias Šukri filmu "Mīlestības daba" Latvijā varēja redzēt jau pagājušā gadā festivāla "Riga IFF" laikā. Tas ir romantisks, pikants mīlestības stāsts starp filozofijas pasniedzēju Sofiju un strādnieku Silvēnu. Stāstniecība ir asprātīga gan joku un paradoksu, gan kopējā filmas ritma dēļ. Filma tiks izrādīta "Splendid Palace" Mazajā zālē, kur augšējās rindās ir dubultsoli, tieši noderīgi, lai blakussēdētājam ieritinātos azotē.

Saldā Valentīna diena kino "Forum Cinemas"

Arī kino "Forum Cinemas" ir sarūpējuši savu tematisko programmu, kuru veido trīs liktenīgas filmas: "Kasablanka" / "Casablanca", "Brokastis pie Tifānija" / "Breakfast at Tiffany's" un "La La Land: Kalifornijas sapņi" – šīs filmas ir sava laika klasika, kas jāredz arī neatkarīgi no Svētā Valentīna dienas.

Filma "Gandrīz vecpuisis" 

No 14. februāra ceļu pie skatītājiem visā Latvijā uzsāk Riharda Romuša romantiskā komēdija "Gandrīz vecpuisis". Galveno lomu Mareku atveido Dante Pecolli, kas filmas laikā dosies neprātīgā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu Ilzi. "Gandrīz vecpuisis" ir jauna un svaiga pašmāju romantiskā komēdija par visiem labi zināmām un tuvām tēmām, saka filmas veidotāji.

"Anatomy Nights: par sirds lietām"

Valentīna dienā Anatomijas muzejs (Kronvalda bulvāris 9) aicina iepazīt šo slaveno orgānu – sirdi. Kas ir sirds stīgas, un kur sirdij ir austiņas? Lekciju un sirds sekciju vadīs ārsts rezidents patoloģijas specialitātē Jānis Ziemelis. Ieeja no 18 gadu vecuma!

"Lielā Džanga" koncertzālē "Palladium"

Nežēlīgi tieši un ļoti sirsnīgi, plašas publikas mīlēti un daudzu nesaprasti – Mauku Sencis, Grandmasters Neons un Bandžo atgriežas koncertzālē "Palladium" tieši uz mīlestības svētkiem. Koncertu iesildīs sāpīgās mīlas trubadūrs MC Apšaude. Mīlestības pietiks kā pāriem, tā arī vientuļniekiem!

Keitija Bārbale "Nemierā"

Dziesminieces Keitijas Bārbales daiļradē mīlestība ir svarīga tēma, kurai viņa pieiet ar lielu vērību un asu trāpīgumu. Viņas dziesmas patiks reālistiem un būs īstais ielāps mīlas sāpinātajiem. Keitija Bārbale 14. februāra vakarā uzstāsies bārā "Nemiers".

Mīlestības minifestivāls: "The Sound Poets" un Chris Noah

Tallinas kvartālā esošā koncertvietas "Tu jau zini kur" un "Angārs" ir aizsākuši minifestivālu sēriju. Tās laikā, 14. februārī, uz vienas skatuves kāps grupa "The Sound Poets" un Chris Noah, kuru dziesmās mīlestības prieki un sāpes ir viens no svarīgākajiem vadmotīviem. 

Džeza džems klubā "M/Darbnīca"

Klubā "M/Darbnīca" 14. februāra džemsesija būs veltīta mīlestībai. Grupas pamatsastāvu veidos Toms Andersons (saksofons), Svens Vilsons (ģitāra), Edgars Cīrulis (klavieres), Rinalds Maksimovs (bungas) un Andris Grunte (bass), kuru programmā būs skaņdarbi no tādiem leģendāriem džeza izpildītājiem kā Ella Fidžeralda, Čets Beikers, Džons Koltreins, Frenks Sinatra un daudziem citiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Mazais Princis" un karbonādes 

Brīvības ielas bistro "Lauvas nams" ir leģendāra vieta, kuru zina gan teātra mīļotāji, gan naktsputni, gan mīlas, gan ēdiena izsalkušie. Arī "Mazais Princis" ir leģendārs duets, kuru mīlestībai un arī izdomai nav robežu. Šoreiz viņiem pievienosies aktrise Kristīne Krūze un kopā viņi piedāvās 14. februāra koncertvakariņas  – mīlestības himnas "Starp tevi un mani"!

 

Ceļavārdus mīlestībai teic "Čipsis un Dullais" 

Mazajā ģildē šajā Valentīndienā uzstāsies cits leģendārs duets – "Čipsis un Dullais", kuru mīlestības dziesmas "Kad meitene skumst", "Asaras", "Gaidu", "Biroja blūzs", "Neizmet sirdi" un vēl daudzas citas ir kļuvušas par mūsdienu tautasdziesmām. "Čipsis un Dullais" sevi dēvē par "jaunā viļņa šlāgeri". Mākslinieki saka: "Mēs neesam mehāniski, mēs esam organiski. Mūsu dziesmās nav jēgas, tajās ir ceļavārdi."

 

"Vīnes klasika. Johanness Brāmss. Mīlas valši" 

Šo trešdienu iespējams pavadīt arī klasiski! Jūrmalā, Dzintaru koncertzāles mazajā zālē, 14. februārī uzstāsies Latvijas Radio koris ar Sigvardu Kļavu un solistiem – pianistiem Agnesie Egliņu un Rihardu Plešanovu. Koncerta  programmu veidos Johannesa Brāmsa "Mīlas valši" un kvarteti, Franča Šūberta marši un fantāzija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti