Berlīnē popularitāti gūst mobilā lietotne restorānu neizlietotā ēdiena pārdošanai

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē arvien populārāka kļūst mobilo telefonu lietotne, ar kuru iecerēts samazināt derīga ēdiena izmešanu miskastē. Tā mērķēta uz ēdināšanas iestādēm un ļauj cilvēkiem iegādāties maltītes par ievērojamām atlaidēm īsi pirms kafejnīcu un restorānu slēgšanas.   

Kad Berlīnē iestājas pusdienas laiks, izsalkušie Vācijas galvaspilsētas iedzīvotāji pārpludina vietējās kafejnīcas un restorānus, kas  cenšas darīt visu, lai nodrošinātu pienācīgu piedāvājumu. Tomēr, to darot, jārēķinās arī ar to, ka ēdiens var palikt pāri. Laba ēdiena izmešana miskastē ir ne vien Vācijas, bet gan globāla problēma, un tieši Berlīnē dzimis viens no iespējamiem mazajiem tās risinājumiem.

Jauna mobilo telefonu lietotne, kurai dots nosaukums “Pārāk labs, lai izmestu”, savieno restorānus, kafejnīcas un ēdnīcas vienā tīklā, kas piedāvā ievērojamas atlaides iesaiņotām maltītēm ap ēdināšanas iestāžu slēgšanas laiku.

“Galvenais iemesls, kāpēc lietotne “Pārāk labs, lai izmestu” strādā, ir fakts, ka visas maltītes tiek pārdotas cenā no diviem līdz četriem eiro. Mēs ieturam vienu eiro, restorāni patur pārējo,” stāsta lietotnes izstrādātājs Tomass Momsens.

“Mēs piegādājam nepieciešamo iesaiņojumu, nodarbojamies ar mārketingu un klientu apkalpošanu. Tas ir visvieglākais veids, kā samazināt ēdiena izmešanu – lietotājiem nepieciešams tikai atvērt lietotni un atrast tuvāko vietu, kur nopirkt lētu maltīti,” skaidro Momsens. 

Restorāniem arī tiek dota iespēja ziedot šādā veidā no pārpalikušā ēdiena iegūto naudu labdarībai.

Lietotne iegūst arvien lielāku popularitāti ēdināšanas uzņēmumu vidū, turklāt labvēlīgākie no tiem šo pieeju apvieno arī ar pāri palikušo ēdienu atdošanu par brīvu.

“Mums nepatīk izmest ēdienu, it īpaši pirms nedēļas nogales, kad ir pārtikas produkti, kurus nepaspēsim izmantot.  Tāpēc dažus jau iepakotos produktus pēc slēgšanas atstājam pie durvīm. Cilvēki labprāt tos paņem. Tie pazūd stundas laikā, un tas mūs iepriecina,” stāsta kafejnīcas menedžeris Pauls Parzičs.

“Taču tajā pašā laikā mēs to pašu nevaram darīt ar, piemēram, sagatavotajām zupām vai salātiem, ko nevaram vienkārši atstāt uz lieveņa. Tāpēc “Pārāk labs, lai izmestu” šādos gadījumos nāk talkā un ļoti palīdz,” saka Parzičs.

Un jebkāda palīdzība ir tik tiešām nepieciešama – nesenā Eiropas auditoru tiesas ziņojumā teikts, ka Eiropas Savienībā miskastē tiek izmeti 88 miljoni tonnu pārtikas gadā. Tas nozīmē, ka ik gadu tiek izniekoti aptuveni simt kilogrami ēdieni uz katru eiropieti.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Pasaulē
Ziņas
Jaunākie
Interesanti