Teātru jaunā sezona: Latvijas Nacionālais teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz ar rudens sezonas sākumu pēdējās divās nedēļās esam īsi iepazīstinājuši jūs ar teātru jaunās sezonas galvenajiem plāniem un iecerēm. Latvijas Radio rubriku 11. septembrī noslēdz Nacionālais teātris, kas tieši Raiņa 150.dzimšanas dienā ver priekškaru pirmajai pirmizrādei – Raiņa lugai „Uguns un nakts”.

Nacionālais teātris ir vienīgais, kurš šosezon repertuārā iekļāvis kādu Raiņa lugu. Viestura Kairiša iestudētajai „Ugunij un naktij” droši vien vienaldzīgo nebūs. Bet klasika būs visas šīs sezonas vadmotīvs teātra Lielajā zālē, stāsta Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

"Jā, tie ir lieli riski, bet es ceru uz Latvijas sabiedrības sapratni, ka mums jāiet tālāk," saka Rubenis. "Līdz ar to, izņemot vienu darbu, pārējie ir tīra klasika."

Klasikas paleti veidos Tomasa Manna „Avantūrista grēksūdze” Mihaila Gruzdova režijā, Viktora Igo „Cilvēks, kas smejas” iestudēs Rēzija Kalniņa, Henrika Ibsena „Meža pīli” – Elmārs Seņkovs, bet Frederiko Garsijas Lorkas „Asins kāzas” – Vladislavs Nastavševs.

Janvāra sākumā Nacionālā teātra Lielā zāle būs Raimonda Paula 80 gadu jubilejas koncertu mājvieta.

"Pirmā daļa būs kamerstilā, otrā - ar lielo "bendu". Mūsu aktieriem un teātrim tas būs liels pārbaudījums," norāda Rubenis. Šobrīd teātris meklē atbalstītājus, lai teātris varētu nospēlēt desmit koncertus.

Aktieru zālē šosezon trīs jauniestudējumi – 19.septembrī pirmizrāde Eliota Heiza lugai „Ceļš uz mājām” Dāvja Auškāpa režijā; Aleksandra Suhovo-Kobiļina „Bunčuka galu” iestudēs Indra Roga, bet Floriana Zellera „Tēvu” – Intars Rešetins.

Savukārt Jaunajā zālē izrādes gatavo režisori Ināra Slucka (Bārnija Norisa „Ciemiņi”), Elmārs Seņkovs (Huana Majorgas „Zēns no pēdējā sola”), Daiga Kažociņa (Sērena Kirkegora „Mūžīgais jautājums Nr.4”) un Valters Sīlis (izrāde/pastaiga „Gagarina un citas Rīgas” kopā ar Jāni Balodi).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti