«Teātris.zip» LTV atgriežas ar jaunām izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pavasarī ar jaunām izrādēm LTV ēterā atgriezīsies raidījums “Teātris.zip”, un skatītājiem būs skatāmas kritiķu atzinīgi vērtētās izrādes “Mēdeja”, “Ziedonis un Visums”, kā arī “Iespējamā tikšanās”, norāda LTV.

Paredzams, ka sestdien, 3. martā, “Teātris.zip” rādīs Nacionālā teātra izrādi “Leo. Pēdējā bohēma”. Tas ir komponista Raimonda Paula mūzikls, ko viņš ir veltījis savam jaunības draugam, māksliniekam Leo Koklem. Pirms izrādes būs Ojāra Rubeņa saruna ar mākslas zinātnieci Ingrīdu Burāni.

Savukārt nākamajā sestdienā, 10. martā, LTV būs skatāma Dailes teātra izrāde “Iespējamā tikšanās”. Pirms izrādes būs saruna ar aktrisēm Lidiju Pupuri un Olgu Dreģi. Abas aktrises – Dreģe par Georga Frīdriha Hendeļa, bet Pupure par Johana Sebastiana Baha lomu – 2015./2016. gada sezonā “Spēlmaņu naktī” nominētas kā Gada labākās aktrises.

Programmu turpinās Ģirta Ēča režisētā Jaunā Rīgas teātra izrāde “Grenholma metode” un Nacionālā teātra izrāde “Mīla zem gobām”. 30. martā – Lielajā Piektdienā – LTV7 būs iespēja vērot Vladislava Nastavševa režisēto Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi “Mēdeja” ar Gunu Zariņu titullomā. Izrāde nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai 2016./2017. gada sezonā kā Gada lielās formas izrāde. LTV7 ēterā tā tiks pārraidīta krieviski ar subtitriem latviešu valodā.

Aprīlī ar Dailes teātra izrādi “Granātu krāsas aproce” izrādes atgriezīsies LTV1 ēterā. Tai sekos Andreja Upīša drāmas “Sieviete” iestudējums Nacionālajā teātrī, kas izvirzīts "Spēlmaņu nakts" balvai piecās nominācijās 2016./2017. gada sezonā, tai skaitā – kā Gada lielās formas izrāde un Dita Lūriņa kā gada aktrise. Sezona turpināsies ar Liepājas teātrī iestudēto komēdiju “Boing, boing!”, kas 1991. gadā iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk spēlētā franču luga pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti