Teātra TT iestudējums «Cabaret Sibiria» top Tallinā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

''Cabaret Sibiria'' (“Kabarē “Sibīrija””) ir Latvijas un Igaunijas teātru sadarbības projekts, tā pirmizrāde notiks 6. martā Tallinā Baltijas stacijas uzgaidāmajā zālē, informē teātra TT pārstāvji.

Teātris TT Sibīrijas izsūtījumu tēmai pievērsies jau otrreiz – iestudējums Pieskaries baltajam lācim! ilgstoši tika izrādīts Latvijas Okupācijas muzejā, kā arī ierakstīts LTV. Atšķirībā no iepriekšējā projekta Cabaret Siberia risināts spilgtā kabarē žanrā, kas ir tuvs Igaunijas teātrim Piip ja Tuut Teater, tā atbilst igauņu teātra uzstādījumiem un plašajām profesionālajām iespējām, turklāt tas iekļaujas abu valstu simtgažu piemiņas pasākumu kontekstā.

Iestudējums ir aizraujošs stāsts par diviem ļoti populāriem brīvvalsts laika kabarē māksliniekiem – Maksi un Melu, kuri 1941. gada 14. jūnijā tiek izsūtīti lopu vagonos uz Sibīriju. Viņu ceļojums ir visas izrādes stāstījuma pamatne, kas gan tiek skatīta neparastā leņķī:

izrāde sastāv no 10 kabarē numuriem, kuros abi izsūtītie baisajos apstākļos gan meža izstrādē, gan zvejā, gan Tālo Ziemeļu raktuvēs pūlas izdzīvot, saglabājot savus ideālus. Izrādes librets veidots, balstoties arī uz režisora Oļģerta Krodera atmiņām par savu izsūtījuma laiku un apstākļiem.

Izrādes autors un režisors Lauris Gundars ir jau īstenojis projektu ar Piip ja Tuut Teater , 2016. gadā iestudējot V. Šekspīra Hamletu, kas jau otrajā sezonā sasniedzis 50 izrāžu slieksni. Jaunajā projektā tiek iesaistīti tie paši radošie spēki – aktieri Haide Manamē un Tomass Tross, komponists Sīms Aimla, scenogrāfs Jānuss Lagrekills. Projektā piedalās horeogrāfe Marge Ērenbuša, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, izrādes grafisko dizainu veidojis Klāvs Mellis.

Cabaret Siberia pirmizrāde notiks 6. martā Tallinas Baltijas stacijas uzgaidāmajā zālē, izrāde tiks spēlētas arī aprīlī. Iestudējums tiek spēlēts igauņu valodā, tomēr latviešu interesentiem tiks piedāvāts īss libreta izklāsts. Rīgā tas tiks izrādīts 2018. gada oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti