Kultūras ziņas

Jūrmalas muzejā Lūses, Jansona un Ventiņas izstādes

Kultūras ziņas

Keramiķu duets "Skuja Braden" gatavo darbus Venēcijas biennālei

Pirmizrāde īsfilmai "Teātra tradīcija Liepājā"

Tapusi dokumentāla filma par teātra tradīciju Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tapusi videofilma par teātra vēsturi Liepājā "Teātra tradīcija Liepājā. XVIII–XX gadsimts". Videostāsts aptver aptuveni 15 minūšu garu stāstījumu ar muzikāliem iestarpinājumiem un bagātīgu vizuālo materiālu, ko veido daudzu publisko un privāto arhīvu fotogrāfijas, drukāti teksti un videoieraksti. Filma būs skatāma 11. februārī pulksten 16.00 Liepājas muzeja un teātra aktuālo procesu vietnes Kroders.lv sociālo tīklu "Facebook" kontā, informēja muzeja pārstāvji.

Kā norādīja filmas veidotāji, stāstā ietverts pārskats par vācu, krievu un latviešu teātra tradīciju, profesionālās un amatiermākslas sinerģiju, skatuves žanru daudzveidību, iezīmējot teātra vēstures nozīmīgākos periodus un izpausmes Liepājā no 18. gadsimta vidus līdz Latvijas neatkarības atgūšanai.

Videostāsta scenāriju autores ir Liepājas Universitātes pētnieces Vēsma Lēvalde un Sandra Okuņeva, bet projekta tehnisko un māksliniecisko risinājumu veidojis Dāvids Lēvalds. Aizkadra tekstu ierunājis Emīls Dreiblats, bet videofilmas skaņu celiņā izmantota komponista Imanta Kalniņa teātra mūzika.

"Lai arī scenārija pamatā ir zinātniska teātra vēstures izpēte, videostāsts ir veidots kā populārzinātnisks, radošs materiāls, kura mērķis nav apbērt ar faktoloģisku informāciju, bet gan veidot priekšstatu par skatuves mākslas vērienu, popularitāti un daudzveidību Liepājā gadsimtu gaitā," uzsvēra projekta idejas autore, teātra zinātniece Vēsma Lēvalde.

Filma "Teātra tradīcija Liepājā. XVIII–XX gadsimts" tiks nodota nekomerciālai izmantošanai projekta atbalstītājiem, iekļauta Liepājas Universitātes un Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas elektronisko izdevumu klāstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti