Starptautiskā Austrumu mūzikas festivāla «Rumi Fest» ieskaņā Rīgā notiks gruzīnu baleta «Lelo» koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ieskandinot VI starptautiskā Austrumu mūzikas festivālu “Rumi Fest”, kas notiks no 2019. gada 26. līdz 28. septembrim, Rīgas skatītājiem būs iespēja iepazīt Gruzijas dzirkstošo nacionālo kolorītu, tautas deju temperamentu un tradīcijas, vēstīja festivāla organizatori.

Koncertā skatītāji redzēs 150 krāšņus tautastērpus un satriecošas, saules enerģijas caurstrāvotas autentiskas dejas 30 spilgtu Gruzijas dejotāju izpildījumā. Baleta “Lelo” dibinātājs, horeogrāfs un solists Givi Kbilašvili ir dzimis un audzis Tbilisi. Kbilašvili stāsta, ka pirmajai vēlēšanās vest viņu uz deju skolu radās mammai. Un šī izvēle nav nejauša ‒ “Cik sevi atceros, tik arī dejoju,” viņš atzīst.

Kopš trīs gadu vecuma viņu vienmēr kāds lūdz kaut ko nodejot, un jau bērnībā viņš jutis, ka būs mākslinieks un noteikti uzstāsies uz skatuves. 12 gadu vecumā Givi Kbilašvili sāka nodarboties ar horeogrāfiju deju skolā, 15 gados kļuva par Gruzijas laureātu, bet 16 gadu vecumā iestājās Tbilisi Vahtanga Čabukiani vārdā nosauktajā horeogrāfijas skolā.

Ap to pašu laiku viņš sāka dejot Suhišvili baleta skolā, kur cītīgi nodevās dejas apguvei, kas deva māksliniekam iespēju kļūt par ansambļa “Suhišvili” dalībnieku.

Givi Kbilašvili daudz koncertē visā pasaulē, viņš uzstājas ar labākajiem gruzīnu ansambļiem, tostarp ansambli “Metehi” un Gruzijas Karalisko nacionālo baletu. Givi Kbilašvili talants tika atzīts arī Ķīnā, kur viņš uzstājās kā Siņdzjanas Lielā teātra solists. Viņš ir filmējies vairākās gruzīnu filmās.

Ikdienas dzīvē māksliniekam patīk iet uz teātri, aktīvi nodarboties ar sportu – viņa diena sākas ar 5 km skrējienu, pēc tam viņš dodas uz zāli, kur dejo reizēm pat pa astoņām stundām dienā, gatavojot kaut ko jaunu. Virtuozās dejas tehnikas un izpildījuma trakā ritma dēļ Givi Kbilašvili dēvē par “lidojošo” dejotāju.

Jaunajā baleta “Lelo” programmā iekļautas kara, adžāru, aristokrātu un kalniešu dejas, kas pārstāv dažādus valsts sociālos slāņus un reģionus, kā arī modernās dejas, kas atspoguļo gruzīnu tautas garu un harizmu.

Gruzīnu baleta “Lelo” koncerts notiks 8. aprīlī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā, Kr. Valdemāra ielā 5.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti