Seņkovs: «Blaumaņa komanda» ir «triloģijas» veiksmes atslēga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 3 mēnešiem.

Rūdolfa Blaumaņa darbu „triloģijas” veiksme ir tā sauktās „Blaumaņa komandas” darbs, tā vērtējot darbu pie neilgā laikā tapušiem trīs Blaumaņa jauniestudējumiem, Latvijas Radio raidījumā „Kultūras rondo” teica režisors Elmārs Seņkovs.

„Blaumaņa komandu” veido režisors Elmārs Seņkovs, dramatizējumu autore Rasa Bugavičute, scenogrāfs Reinis Dzudzilo un kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, komponists Goran Gora un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Seņkovs stāsta, ka visa komanda kopīgi pa lomām lasījuši Blaumaņa darbus, tad vienojušies par pamatmotīviem, scenāriju un tikai tad pievienojusies doma par mūziku.

Viņš arī stāsta, ka pēc katra jauna Blaumaņa darba lasījuma, tas ir iedvesmojis un vēlreiz apliecinājis, cik autors esot ģeniāls latviešu literatūrā.

Arī izrāžu mūzikas komponists Goran Gora raidījumā stāsta, ka tikai caur Blaumaņa darbiem beidzot uzzinājis kā Blaumanis patiesībā dzīvojis.

Viņš arī stāsta, ka mūziku pēdējam „triloģijas” darbam „Raudupiete” rakstījis caur pašas Raudupietes iekšējo monologu. „Ar teātriem ir ļoti jocīgi, jo parasti tas pirmais koncepts par mūziku gandrīz vienmēr tiek mainīts tā gaitā, jo ieraugot aktierus realitātē, tas pilnīgi maina spēles notikumus,” saka Goran Gora.

Atgādinām, ka 7.februārī Valmieras drāmas teātrī notika izrādes „Raudupiete” pirmizrāde. Galvenajās lomās: Elīna Vāne (Raudupiete) un Mārtiņš Lūsis (Kārlis), Rihards Rudāks (Mālnieks), kā arī Elvijs Škoba vai Krišs Briedis (Matīsiņš).

Iepriekš tā sauktajā Blaumaņa „triloģijā” kopā ar „Blaumaņa komandu” iestudēts „Purva bridēja” Nacionālajā teātrī un „Indrāni” Krievu drāmas teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti