Rūdolfs Mings darbaspara pilns; pēc viņa scenārija uzvesta izrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rūdolfs Mings jeb Rūdolfs Miķelsons savos 18 gados turpina veidot pats savas filmas, dzied vairākos koros un, kā pats saka, spēkus netaupa. Jau trešdienas vakarā būs Laura Gundara izrādes „Minga rēgi” pirmizrāde, kas veidota pēc Minga scenārija, pirmizrāde.

Rūdolfs Mings populārs kļuva pēc dokumentālās filmas „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?”. Toreiz dokumentālajā filmā skatītāji varēja iepazīties ar viņa vaļasprieku – filmu veidošanu.

Tagad puisis uzsācis patstāvīgu dzīvi Rīgā, mācās 11. klasē, dzied trīs koros, apmeklē dramaturģijas nodarbības un veido filmas. „Es visu cenšos paspēt, jo man dzīvē gribas izbaudīt ļoti daudz, un jaunība ir tikai vienu reizi. Varbūt es tagad izklausos pēc veca, nostalģiska vecīša, kurš saka: „Jaunība, jaunība...,” bet es tomēr jūtu, ka jaunība ir īss mirklis,” saka Mings.

Aizvadīto trīs gadu laikā Rūdolfs paša spēkiem radījis vairāk nekā piecas spēlfilmas, bet bērnībā zīmētās papīra filmiņas, kas mērāmas simtos, viņš pārtraucis taisīt. Jaunais kinomeistars ir paškritisks, un pauž pārliecību, ka par profesionāli var kļūt tikai pieredzes un prakses ceļā. „Pirms tu tiec pie kaut kādām „ekstrām”, teiksim, labiem aktieriem, budžeta, filmēšanas komandas, sākumā ir jāparāda rezultāts, ko tu vari panākt ar saviem līdzekļiem. Manuprāt, tā būtu izšķērdība, ja jebkurš uz pasaules teiktu: „Jā, es arī māku taisīt filmas, dodiet man naudu, es uztaisīšu!” Nu jā, tu uztaisīsi… Varbūt arī uztaisīsi, bet cik daudz tajā materiālā būs no tevis? Ja neprofesionālis, kurš neko neprot, paņems 100 cilvēku komandu, kuri izdarīs visu viņu vietā, un beigās parakstīsies ar savu vārdu, tas būs bezjēdzīgi, negodīgi un nepatiesi. Vispirms jāsaprot, ko tu pats vari izdarīt, tikai pēc tam vari „tēmēt” augstāk.”

Šobrīd Mings strādā pie kriminālfilmas „Ļaunuma atspulgs” veidošanas, kas ir viņa līdz šim nopietnākas kinodarbs. Filmā viņš mēģina pētīt, kādi ir ļaunuma cēloņi. Šīs filmas scenārijs ieinteresēja režisoru Lauri Gundaru, kuram pēc tā motīviem radās ideja uzvest lugu „Minga rēgi”. Lauris Gundars norāda, ka šajā stāstā vērojams nedaudz skarbs, bet ļoti precīzs mūsdienu mazpilsētas jaunatnes dzīves atspulgs.

„Stāsts ir diezgan raupjš, un jauniešu gados mēs tomēr gaidām, ka mums kāds palīdzēs „tikt ar dzīvi galā”. Mēs, protams, varam būt lielīgi un teikt: „Es pats visu varu!”, bet tik ļoti gribas, lai kāds pasaka kaut ko priekšā. Tieši šis raupjums uzrāda to realitāti, ar kādu cilvēkam jāsastopas, kad viņš „nāk iekšā lielajā dzīvē”,” izrādi raksturo Gundars.

Izrāde „Minga rēgi” trešdien vakarā Vecrīgas klubā „Depo” piedzīvos pirmizrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti