Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Izdota Laura Gundara grāmata - kino scenārijs pusaudžiem

Kaut kas starp «Youtube», grāmatu un kino scenāriju – grāmata pusaudžiem «Dzimtas asinis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Atvēršanas svētki nosvinēti dramaturga, rakstnieka un scenārista Laura Gundara jaunākajam izdevumam "Dzimtas asinis", kurā katrs lasītājs var piezīmēt un pierakstīt ko klāt un kas ir kaut kas starp "Youtube", grāmatu un kino scenāriju. Tas ir kopdarbs ar mākslinieci Mariannu Lapiņu. "Dzimtas asinis" esot stāsts par pašu, pašu, pašu galveno – kā tikt galā ar pasauli?

Kultūrtelpā "Tu jau zini, kur" pamīšus skan baroka un hiphopa mūzika, un skaitliski gandrīz ģimeniskā atmosfērā tiek svinēta dramaturga, rakstnieka un scenārista Laura Gundara jaunākās grāmatas "Dzimtas asinis" atvēršana. Neparastā formāta dēļ autors to sauc par kino scenāriju pusaudžiem.

Autors skaidro: "Un beigu beigās jauni cilvēki ar šodienas pasaules uztveri bez "Youtube" nav iedomājami, un šis ir kaut kas vidējs starp "Youtube" un grāmatu. Un vari saprast, kā tad veidojas šis kopums. Un vēl piedevām tu vari piezīmēt arī pats, ja tev kaut kas nepatīk, kas tur ir, un pateikt – nē, es kadrētu citādi, es te liktu kopplānu un šeit tuvplānu."

Grāmatu vizualizējusi un kadru plānus veidojusi LMA scenogrāfijas studente Marianna Lapiņa, kura, strādājot pie šī stāsta, mēģinājusi atsaukt atmiņā pusaudža vecumā piedzīvotās sajūtas: "Man tas viss arī, kā es šobrīd strādāju, ir ļoti skičveidīgs un tāds nepabeigts tas process, un es domāju un ceru, ka tas vizuāli noķerts arī grāmatā – tā jaunības sajūta ir tāda, ka tas varētu iet uz visām pusēm reizē, nekas nav pabeigts, neko tu nesaproti, un jāizlemj kaut kāds tālākais rīcības plāns visu laiku, un tad tas ir arī tas, ko es mēģināju tur panākt."

Laura Gundara un Mariannas Lapiņas stāsts par mūžseno jautājumu, kā izlauzties no stereotipu un dzimtas uzspiestiem rāmjiem un dzīvot pašam savu dzīvi, izdots izdevniecībā "Aminori".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti