Rīta Panorāma

Jāņa Čakstes 160 gadu jubilejai veltīta konference

Rīta Panorāma

"Nepanesami ilgi apskāvieni"- dzīve piemēslotā pasaulē

Nils Holgersons ceļo uz Teātra ostu "Andrejsala"

Rīgas Krievu teātris ar izrādi bērniem atklāj jaunu spēles telpu Andrejsalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris no 13. septembra mazos skatītājos kopā ar vecākiem aicina doties ceļojumā – kopā ar Selmas Lāgerlēvas pasakas "Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums" varoņiem uz kādu noslēpumainu vietu Andrejsalā.

"Reiz kāds zēns vārdā Nilss Holgersons, palicis mājās viens, ieraudzīja mājas gariņu, noķēra to un tika noburts par rūķīti mazā pirkstiņa lielumā. Kad Nilsa mātes mīļākais zostēviņš Martins grasījās lidot līdzi meža zosīm, zēns, gribēdams to noturēt, apķērās ap zostēviņa garo kaklu un attapās jau augstu virs zemes. Tā sākās galvu reibinošs ceļojums, kurā Nilss kopā ar meža zosīm piedzīvoja daudz neparasta un saprata, cik neizmērojami liela ir draudzības, labsirdības un savstarpējas izpalīdzības vērtība," teikts izrādes aprakstā.

Rīgas Krievu teātra jaunākā izrāde atklāj arī jaunu spēles laukumu – teātra ostu "Andrejsala" – , uz kuru skatītāji kopā dosies ar autobusu.

Izrādes režisors, dramaturgs vizuālās koncepcijas un kostīmu autors ir Edgars Niklasons. Vizuālo koncepciju un kostīmus veidojusi arī Evita Bēta. Horeogrāfiju izstrādājusi Alise Putniņa.

Izrādē spēlē Aleksandrs Maļikovs, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Artūrs Trukšs, Igors Nazarenko, Jūlija Berngardte.

Izrādes "Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums" jaunais spēles laukums ir pašā Daugavas malā, angārā, kur uzbūvēta milzu kaste un kuras centrā ir gaisa balona grozs.

"Teātris nav tikai tā telpa, kas varbūt bērniem liekas "nūģīga" un garlaicīga. Viņi atbrauc uz tādu nedaudz "underground" telpu, un man šķiet, ka tas varu viņus ļoti ieinteresēt," jauno spēles telpu raksturo Rīgas Krievu teātra aktieris Artūrs Trukšs.

"Sākām mēs ar to, ka izlasījām grāmatu, un tad centāmies caur mūziku to izstāstīt. Un tad dažas no tām muzikālajām idejām arī tika iekļautas reālajā produktā," stāsta Rīgas Krievu teātra aktrise Anastasija Rekuta-Džordževiča.

Alise Putniņa veidojusi izrādes horeogrāfiju: "Es ļoti daudz vēroju, ko viņi paši piedāvā. Kas katram individuāli nāk ārā, jo tas arī ir tas dabiskums, ko ir visvieglāk pēc tam vienkārši pastiprināt vai uzlikt tādu mazu struktūru virsū."

"Tas, kas mani fascinē šajā darbā, ir, ka Nilss Holgersons, kurš ir romāna galvenais varonis, pie savām vērtībām nonāk pieredzes ceļā," atklāj izrādes režisors Edgars Niklasons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti