Radošā apvienība «Skudras metropole» piedāvā teātri pa telefonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Radošā apvienība “Skudras metropole”, kas specializējas dažādu performanču veidošanā, piedāvā jauna veida eksperimentālu piedzīvojumu – “Teātri pa telefonu”. Neparastā forma ārkārtējās situācijas apstākļos, kad kultūras un izklaides iespējas ir ierobežotas, dāvās jaunu pieredzi klausītājiem, kuri piedzīvos citādāku dienu nekā ierasts, kā arī paši kļūs par daļu no performances, medijus informē organizatori.

“Teātris par telefonu” balstīsies nevis uz klasiskā teātra bāzes, bet gan performances žanru. Tas būs vienas dienas audiāls piedzīvojums, kurā vērtība būs stāstam un klausīšanās prasmei, skaidro “Skudras metropoles” pārstāvji.

Radošās apvienības Skudras metropole producente Gundega Skudriņa uzsver: “Teātris pa telefonu nav izrāde tādā formātā, kādā mēs to pazīstam. Tas ir sava veida eksperiments, kas dāvā jaunu pieredzi. Veidojot pasākumus neierastā formā, mums visiem ir iespēja paraudzīties gan uz sevi, gan uz notikumiem no cita skatu punkta. Pavērt ceļu izaugsmei un palūkoties, ko sniedz jaunais pasaules modelis. Pieņemt vai ne? Tā katra paša izvēle.”

Stāstus kā pieturzīmes par cilvēciskām attiecībām veidos pieci aktieri no dažādiem Latvijas teātriem. Aktieru vārdus varēs uzzināt tikai performances izskaņā, ļaujot klausītājiem pašiem uzburt savas vīzijas un tēlus, skaidro pasākuma rīkotāji.

Performances laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: kur paliek mūsu laiks, kā jūtamies mēs paši šajā dinamiskajā pasaulē, kad visapkārt plosās informācijas viesuļvētras? Vai šajā troksnī spējam sadzirdēt paši sevi un savus tuvākos?

“Teātris pa telefonu” notiks sešas dienas – 28. un 30. aprīlī, 2., 5., 6. un 7. maijā. Performancē telefona zvanu pieslēgumi notiks piecas reizes dienā. Katrs zvans ilgst aptuveni 10 minūtes. Klausītāji, kuri būs iegādājušies biļeti, saņems SMS ar  tālākajiem noteikumiem. Tajos paskaidrots, aptuveni cikos būs pieslēgums, kur klausītājam jāatrodas un kas jāizdara. 

Organizatori norāda, ka klausītājs var veikt savas ikdienas gaitas, taču, pieslēguma laikā iesaka atrasties mājās.

"Teātris pa telefonu" top sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru "Tele2".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti