Projektā «Ārējais klimats / iekšējais laiks» aicina iepazīt jaunākās paaudzes latviešu horeogrāfu veikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

13. un 14. janvārī Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar teātri "Dirty Deal Teatro" aicina iepazīties ar jaunākās paaudzes latviešu horeogrāfiem projektā “Ārējais klimats / iekšējais laiks”.


 
“Ārējais klimats / iekšējais laiks” ir sērija ar jauno horeogrāfu īsformāta darbiem, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji. Tie ir mākslinieki, kas 2018. gadā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) un paši sevi labprāt sauc par laikmetīgās dejas piekto paaudzi. Šo jauno cilvēku ienākšana dejā notiek laikā, kuru grūti nosaukt par stabilu, un viņi šķiet vienlīdz jūtīgi pret to, kas personīgi svarīgs un kā viņu dzīves ietekmē apkārtējais fons.
Kāds ir šīs paaudzes redzējums par savu vietu pasaulē? Projekts “Ārējais klimats / iekšējais laiks”  uzaicināja vairākus jaunos autorus domāt par to, kas viņus satrauc, kā pietrūkst vai ir par daudz viņu dzīvēs, un realizēt savas radošās idejas kompaktā 20 minūšu formātā.
Pirmajā reizē iepazīstinām ar trīs jaunām horeogrāfēm un trīs jauniem solodarbiem. Izrādes ir tapušas ar vienkāršiem tehniskiem palīglīdzekļiem, uzmanības centrā liekot ideju un tikšanos ar skatītāju. Radošā procesa laikā ar horeogrāfēm strādāja režisore un dramaturģe Anni Kleina (Helsinki).

Līga Ūbele "Absurda varone"
Mēs mēdzam bezjēdzīgi sarežģīt situācijas un pēc tam noņemties ar to atrisināšanu, jo - kur pūles, tur jēga.

Laura Kušķe "Ārpus koncerta"
Valoda ir labākais saziņas veids. Taču vai tā palīdz iekļauties sabiedrībā tam, kurš jūtas neiederīgs, vai ir tikai vienošanās starp tiem, kas jau tāpat viens otru saprot?

Alise Madara Bokaldere "Es varu tikai stāvēt"
Alise pēta pārslodzes stāvokļus un cilvēcisko trauslumu, ko tie rada.

Biļetes - 12 eiro un 9 eiro "Biļešu paradīzes" kasēs, tiešsaistē un teātrī pirms izrādēm. Rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar "Dirty Deal Teatro". Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti