Kultūras ziņas

Rīgā skan sāmu joikas

Kultūras ziņas

Grafiķu kalendārs 2016

Ērtas dzīvošanas mirklīši Dailes teātrī

Pirmizrāde Dailes teātra senioru «Ērtas dzīvošanas mirklīšiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

10.decembrī Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Kārļa Auškāpa iestudējums "Ērtas dzīvošanas mirklīši", kurā piedalās teātra aktieru zelta fonds.

Jau vēstīts, ka izrādei dots žanra apzīmējums "Septiņi omulīgi vingrinājumi vienā daļā". Pēc Ērika Hānberga darbu motīviem dramatizējumu iestudējumam veidojis Kārlis Auškāps. Izrādē lomas atveido Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Aivars Siliņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Āris Rozentāls, kā arī viesaktrise Baiba Indriksone no Nacionālā teātra.

"Man nekad nav bijis ērti dzīvot, bet vienīgie ērtie mirklīši man ir uz skatuves," saka Olga Dreģe. "Es varu teikt, ka skatītāji mani radošajā dzīvē uz rokām nēsājuši."

Scenogrāfs Kristaps Skulte pārbūvējis Dailes teātra Mazās zāles skatuvi par Ozolgales pansionātu, kur satiekas personāži no "Pirmā grēka līča", ko Auškāps iestudēja pirms vairākiem gadiem.

Pansionātā katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas "WiFi", radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi.

"Ja ludziņa normāli ies, tad gan varbūt vajadzētu aicināt no pansionātiem cilvēkus," domā Ilze Vazdika. "Man liekas, ka tas viņiem būtu ļoti interesanti. Vismaz amizanti paskatīties, kā mēs to darām."

Izrāde "Ērtas dzīvošanas mirklīši" ir cienījama vecuma cilvēku dzīvesstāsti, kuri raisa ne tikai smieklus, bet arī smeldzīgas skumjas par paradoksālo dzīvi, kura atnāk vecumdienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti