No Veltas Līnes atvadīsies 7.janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Latvijas Nacionālā teātra leģendas Veltas Līnes notiks 7. janvārī no pl.11.30 līdz 13.00 Lielajā zālē. Apbedīšana pirmajos Meža kapos plkst. 13.30.

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Latvijas Nacionālā teātra leģendas Veltas Līnes notiks 7. janvārī no pl.11.30 līdz 13.00 Lielajā zālē. Apbedīšana pirmajos Meža kapos plkst. 13.30, liecina Nacionālā teātra mājas lapā publicētā informācija.

 

Jau vēstīts, ka 31.decembrī plkst.5.30 89 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Latvijas Nacionālā teātra leģenda un pazīstamā kinoaktrise Velta Līne.

 

Velta Līne Nacionālajā teātrī darbojās kopš 1946.gada. Viņa bija ne tikai Nacionālā, bet visa latviešu teātra dzīvā leģenda. Jau ar pirmajām spilgti atveidotajām lomām Līne nodrošināja sev pirmās aktrises vietu Nacionālā teātra spožajā aktieru zvaigznājā.

 

Aktrise bija sievietes mīlestības apliecinātāja un izteicēja tās visdažādākajās izpausmēs: gan traģēdijā un drāmā, gan komēdijā. Viņas talanta īpatnība bija spēja momentā pāriet no viena dvēseles stāvokļa diametrāli pretējā.

Nacionālais teātris Veltu Līni atzina par labāko 2002./2003.gada sezonas aktrisi, māksliniece ir saņēmusi Elzas Radziņas iedibināto ceļojošo balvu - kaklarotu.

Velta Līne bija Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere un saņēmusi Latvijas Republikas teātru skates "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti