Rīta Panorāma

Flamenko Rīgā, festivāls "Olē"

Rīta Panorāma

Klajā nākusi unikāla grāmata "LATVIJAI 100"

Lielizrāde /NE/PAREIZIE Dziesmu svētki 17.augustā Cēsīs

«(Ne)pareizie Dziesmu svētki» – izrāde ar dziesmām, jokiem un pārģērbšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas valsts simtgades, Dziesmu svētku un Saeimas vēlēšanu gadā Latvijas teātru dziedošie aktieri Mārtiņa Egliena vadībā ir ķērušies pie visiem šiem unikālajiem notikumiem un rada izrādi “(Ne)pareizie Dziesmu svētki”.

Šajā izrādē ar mīlestību un smaidu mums būs iespēja paskatīties uz to, kas Latvijā daudziem ir dārgs, par ko cilvēki dusmojas un kādi mēs paši esam.

Uzvedumā skatītāji varēs tikties ar grupām un dziedātājiem aktieru atveidojumā un interpretācijā. Būs iespēja piedalīties improvizētā dziesmu aptaujā un noskaidrot gadsimta labākos izpildītājus.

“Mēs kopā ar skatītāju auditoriju meklējam gadsimta labāko. Visi meklē dziesmu, mēs meklējam izpildītāju. Tas nav koncerts, tā ir liela izrāde. Izrādē tiek atveidotas lomas ar konkrētiem tērpiem, matu sakārtojumu, parūku. Piecus gadus sadarbojamies ar brīnišķīgiem aktieriem, kuri spēj iznest humora žanru,” stāsta producente Laila Ilze Purmaliete.

Aktieris, režisors Mārtiņš Egliens nepiekrīt nereti dzirdētajam, ka latviešiem ir sarežģīti ar humoru: “Latvieši ir ļoti prasīga tauta gan pret sevi, gan pret citiem, un varbūt tāpēc liekas, ka tas ir sarežģīti. Bet man liekas –

 ja tu precīzi trāpi, precīzā parodijā un ja tas nav ļauni, latvietis spēj novērtēt un labprāt pasmaida.

Bijis tā, ka tu it kā laid humoru pilnīgi klusā zālē, un atceros – viena no tām vietām bija Roja. Liekas, ka nekas neiet, pilnīgi nekas. Pēc tam klāt nāk zvejnieku veči un saka: ja tu zinātu, kā mēs izsmējāmies. Tas latvietis bieži smejas uz iekšu. Un tas var būt ir grūti kontakta ziņā, bet tā, ka viņš nesmejas, tā nav.”

Lielkoncerts 17.augustā Cēsu pils parkā,19.augustā Kuldīgas estrādē un 17.oktobrī VEF Kultūras pilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti