Nacionālajā teātrī top Gogoļa «Revidents»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī top Nikolaja Gogoļa slavenā komēdija “Revidents”, ko iestudē režisors no Krievijas Ņikita Kobeļevs. Pirmizrāde 5. decembrī. Ivana Hļestakova lomā būs Arturs Krūzkops, paziņojumā medijiem informē teātra pārstāvji.

Iestudējuma aprakstā teikts: "“Kungi – pie mums brauks revidents”, tā sākas hrestomātiskā Gogoļa komēdija, kura der visiem laikiem, valstīm un politiskajām iekārtām, jo baidīties un pakļauties ir cilvēka dabā. Turklāt satraukti ir jūtīgāko jomu ierēdņi – no skolu valdes, slimnīcas, sociālās aprūpes, tiesu sistēmas un, protams, pašas pilsētas domes...

Bailes pārvēršas fantasmagorijā un izaug lielākas par pašiem cilvēkiem."

Izrādē spēlēs: Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Indra Burkovska, Alise Danovska, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Raimonds Celms, Uldis Dumpis, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs, Ivars Kļavinskis, Arturs Krūzkops, Normunds Laizāns, Egils Melbārdis, Kaspars Aniņš.

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Reinis Suhanovs, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Ņikita Kobeļevs ir jaunākās paaudzes krievu režisors, kas ar vērā ņemamiem panākumiem strādā profesijā tikai sešus gadus, bet pērn ieguvis nomināciju Krievijas lielākajā teātra festivālā – gada skatē “Zelta maska” par izrādi “Cilvēks, kurš savu sievu noturēja par cepuri” kā vienu no gada nozīmīgākiem teātra notikumiem Krievijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti