Nacionālais teātris jauno sezonu sāks ar vairākiem jauniestudējumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 11 mēnešiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī (LNT) nākamās sezonas sākumā gaidāmi vairāki jauniestudējumi,  pavēstīja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

LNT sācis tirgot biļetes uz izrādēm septembrī un oktobrī. Jauno sezonu teātris 12.septembrī atklās ar trim pirmizrādēm visās trijās zālēs.

Lielajā zālē būs „…bagātā kundze” pēc Andreja Upīša stāstu motīviem Ināras Sluckas režijā. Turpinot iepriekšējos darbos aizsākto filmas un teātra robežu nojaukšanu, Slucka sezonas atklāšanas izrādei izvēlējusies vienu no slavenākajām latviešu kinofilmām –„Pie bagātās kundzes”. Izrādes centrā ir Emmas Kārkls sapnis par īsto dzīvi, kurā nauda nav jāpelna salīkušu muguru, jo jaunām un skaistām sievietēm to parasti sagādā viņu pielūdzēji.

Galvenajās lomās izrādē darbosies Inga Misāne, Zana Jančevska, Normunds Laizāns un Juris Lisners. Vecās Kārklenes lomā būs Emmas lomas tēlotāja Rīgas kinostudijas mākslas filmā – Līga Liepiņa.

„OKartes” Jaunajā zālē sezona sāksies ar Regnāra Vaivara iestudēto izrādi „Titāniks”. Tas būs „kabatas fomāta” mūzikls, koncentrējoties uz būtisko, – mūzika, izpildītāju meistarība un skatītāju fantāzija spēj paveikt tikpat daudz kā orķestris, koris, akrobāti un salūts kopā. Izrādē skanēs populāra latviešu estrādes mūzika. Lomās darbosies Ieva Aniņa, Marija Bērziņa, Madara Botmane, Gundars Grasbergs, Arturs Krūzkops un Ģirts Liuziniks.

Savukārt Aktieru zālē Dāvis Auškāps iestudēs Jevgeņija Griškoveca „Statisfakciju”. Griškovecs atgādināja piemirsto patiesību, ka visdziļāk skatītājam trāpa uzticēšanās un personiska saruna. Viņa lugā „Satisfakcija” uzticība joprojām ir uzmanības centrā, tikai šoreiz runa ir par vīrieša un sievietes attiecībām. Biznesmenis Saša sarīko psiholoģiskā terora paraugstundu savam jaunajam kolēģim Dmitrijam, jo tas flirtējis ar viņa sievu. Mūsdienu duelim izraudzītie ieroči ir stiprais alkohols, likme – miljons dolāru. Galvenajās lomās darbosies Ivars Puga un Ivars Kļavinskis.

Oktobrī Lielajā zālē taps bērnu izrāde „Sarkangalvīte un vilks” Elmāra Seņkova režijā. Teātrī norādīja, ka visā pasaulē stāsts par Sarkangalvīti sākas vienādi – ir sasirgusi vecmāmiņa un mamma uztic savai gudrajai un rātnajai meitiņai apraudzīt vecmāmiņu un aiznest tai ciemakukuli. Un Sarkangalvīte dodas ceļā, kas ved cauri mežam. Par to, kas notiek mežā, un ar ko šis gājiens beidzas, ir daudz nostāstu. LNT būs pašiem savējais, jo režisors un viņa biedri sola īstu bērnu izrādi, ar mūzikas, smieklu un dažādu dzīvnieku klātbūtni. Sarkangalvīte būs Dita Lūriņa, Vilks – Gundars Grasbergs.

Aktieru zālē savukārt savukārt Kārlis Krūmiņš iestudēs Deivida Lindsejsa-Ebeira „Truša alu”. Luga ieguvusi Pulicera prēmiju un Tonija balvu. Tas ir stāsts par divām māsām, no kurām viena gaida bērnu, bet otra to tikko zaudējusi satiksmes negadījumā. Vienas māsas prieku un cerības aizēno otras nelaime un izmisīgie centieni izdzēst notikušo no atmiņas un dzīves – pārceļoties uz jaunu dzīvesvietu, mēģinot atbrīvoties no suņa, kas parāvis bērnu zem mašīnas, dzēšot videoierakstus, kuros redzamas ainiņas no laimīgās ģimenes dzīves.

Galvenajās lomās darbosies Liene Gāliņa, Jānis Vimba un Madara Saldovere, pārējās lomās – Lāsma Kugrēna un Kaspars Dumburs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti