Liepājas teātrī iestudējuma «Sods un noziegums» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 3 mēnešiem.

Tā būs režisora un aktieru interpretācija par krievu dramaturga Leonīda Andrejeva lugu "Katrīna Ivanovna". Izrādes scenogrāfija un tērpi uzbur 20. gadsimta sākuma ainu, taču cilvēciskajām kaislībām nav laika robežu.

Šovakar Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde melodrāmai "Sods un noziegums" Dž. Dž. Džilindžera režijā. Tā būs režisora un aktieru interpretācija par krievu dramaturga Leonīda Andrejeva lugu "Katrīna Ivanovna". Izrādes scenogrāfija un tērpi uzbur 20. gadsimta sākuma ainu, taču cilvēciskajām kaislībām nav laika robežu.

 

Liepājas teātrī skanēs krievu romances un Artura Maskata "Tango", bet cilvēku prātus nodarbinās jautājums, kas bija pirmais - sods vai noziegums. Meklējot atbildes, dvēseles plosīs mīlestības, nodevības un šaubu virpulis.

Ir nakts. Cigāru dūmi un vīns, klaigas, šāvieni un bērnu raudas. Jautājums, vai tiešām Katrīna Ivanovna krāpj savu vīru? Nepatiesi apvainota, viņa sāk darīt lietas, kurās vīrs viņu vainojis vēl pirms nozieguma izdarīšanas. Saldo konfekšu šķīvis zem šāvēja kājas sabirst drumslās. Greizsirdīgā vīra lomā iejūtas Egons Dombrovskis, kurš līdz galam tā arī nav spējis izprast galvenās varones rīcības motīvus.

Katrīna - aktrise Inese Kučinska uz skatuves parādās gluži kā trausls un nevainīgi balts zieds. Liepājas teātra repertuārā viņa turpina spēlēt izrādēs "Ragana" un "Hanana", kur spilgtām un emocionāli smagām lomām, Džilindžers pievienojis trešo iestudējumu - "Sods un noziegums". Pretmets baltajam ir māte, kuru melnā un krāšņā kleitā ietērpusi kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa. Mātes lomā redzēsim Andu Albuži.

Jau pirmajās izrādes minūtēs uz skatuves parādās viens no galvenajiem tēliem - Aleksejs, kuru atveido Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita. Izrādē - brālis, vīrietis, kurš mīl galveno varoni un sava brāļa sievu. Aktieris domā, ka izrādei "Sods un noziegums" būs pēcgarša.

2. cēliena darbība noritēs mākslinieciskās bohēmas noskaņās, kur laiku varēs pavadīt mākslinieka darbnīcā. Iestudējuma horeogrāfe ir Inga Krasovska, bet gaismas saspēli ar mūziku un skatuvi veidojis Mārtiņš Feldmanis. 20. gadsimta sākuma Krievijas noskaņu uz skatuves rādījis scenogrāfs Varis Siliņš.

Foto: Ziedonis Safronovs

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti