Jaunajā «Teātris.zip» sezonā LTV ierakstīs 26 izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzijas projektā "Teātris.zip", kas šogad pie skatītājiem dosies jau sesto sezonu, plānots ierakstīt 26 izrādes, informēja Latvijas Televīzija.

Kopš 2012.gada rudens "Teātris.zip" sezonās ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu skatītājiem ir bijusi iespēja vērot 144 dažādu laiku Latvijas teātru labākās izrādes ierakstā un tiešraidēs. Savukārt 110 Rīgas un reģionu teātru izrādes ir ierakstītas.  

Jaunajā sezonā "Teātris.zip" ierakstīs 26 labākās izrādes dažādos Latvijas teātros Rīgā, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā. No tām vismaz septiņas būs bērniem domātas izrādes. Starp ierakstāmajām īpašu uzmanību pievērsīsim Latvijas simtgadei veltītajām izrādēm.

No septembra atsāksies raidījums “Teātris.zip” un “Teātris.zip bērniem”, kā arī teātra izrāžu demonstrējumi.

2.septembrī LTV1 plkst.21.25 būs skatāma Dailes teātra izrāde "Finita la comedia!".

Tāpat septembra repertuārā paredzēta Dailes teātra izrāde "Frankenšteins", Liepājas teātra "Portreti. Vilki un avis" (abas izrādes būs skatāmas tiešraidē, taču to ieraksti netiks izvietoti internetā), Jaunā Rīgas teātra "Aspazija. Personīgi" un Valmieras Drāmas teātra "Vaidelote".

Īpašs raidījuma demonstrējums gaidāms par Rīgas Krievu teātra izrādi “Mēdeja”, kur diskusiju daļu demonstrēs abos Latvijas Televīzijas kanālos, bet izrādi - LTV7 ēterā krievu valodā ar subtitriem latviski.

Tāpat šajā sezonā raidījums uzsāks sadarbību ar Teātra muzeju gan muzeja telpu, gan fondu materiālu izmantošanā, kas dos jaunas raidījuma vizualitātes iezīmes un plašākas mūsdienīgā teātra atklāsmes iespējas uz vēsturiskā konteksta fona. Jaunu vizualitāti būs ieguvis arī “Teātris.zip bērniem”, jo šajā sezonā pie mazajiem skatītājiem nāks arī jauns bērnu raidījuma logo.

"Teātris.zip" veido arī latviešu teātra izrāžu īpašo izlasi internetā, kur šobrīd skatāmas 19 izrādes. Jaunajā sezonā iecerēts papildināt un pilnveidot to, pievienojot desmit jaunas izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti