Kultūras ziņas

Kad māksla atdzīvojas mūzikā

Kultūras ziņas

Vakara tēja ar "Mumiy Troll"

Jaunais Rīgas teātris atklāj sezonu

Hermanis: Jaunā Rīgas teātra pagājušās sezonas repertuārs sanāca pārāk snobisks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra pagājušās sezonas repertuārs sanāca pārāk snobisks, kas daļu skatītāju atbaidīja, atzīst teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, šosezon solot citu pieeju darbam ar jauniestudējumiem.

Tuvojoties jaunajai skatuves sezonai, savus šī gada plānus atklāja Jaunais Rīgas teātris, kas jau otro sezonu aizvadīs pagaidu telpās Tabakas fabrikā iepretim Dzemdību namam. Jaunajā sezonā plānotas astoņas pirmizrādes. Četras no tām iestudēs teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, kurš pēc iepriekšējo gadu starptautiskās karjeras šogad pilnībā atgriezies Jaunajā Rīgas teātrī un vadīs arī topošo aktieru kursu Kultūras akadēmijā.

Teātrī strādās arī Vladislavs Nastavševs, Uldis Tīrons, vācietis Gecs Leinevēbers un pirmoreiz Latvijā – lietuviešu režijas leģenda Eimunts Ņekrošus.

JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Hermanis sola, ka jaunās sezonas iestudējumi būs mazāk snobiski nekā pērn: „Pagājušā sezona man lika nonākt pie atziņas, ka mēs drusku par daudz marginalizējāmies. Pārāk elitārs, pārāk snobisks sanāca mūsu iepriekšējās sezonas repertuārs. Tas tiešām sanāca netīšām. Visi jauniestudējumi skāra dzīves subjektīvo, tumšo pusi.

Man radās pamatotas aizdomas, ka pagājušajā sezonā esam daļu skatītāju ar saviem jauniestudējumiem atbaidījuši.

Šīs sezonas jauniestudējumi atšķiras ar to, ka tas ir vairāk teātris par cilvēkiem, kas cilvēkiem palīdz dzīvot, nevis rāda tikai drūmu un depresīvu ieleju. Teātrim, protams, ir jāpalīdz cilvēkiem dzīvot.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti