Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādes piedzīvos trīs jauno horeogrāfu darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

29. septembrī pulksten 18.30 Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) aicina iepazīt trīs jauno horeogrāfu – Ģirta Dubulta, Emīlijas Bergas un Gundegas Rēderes – darbus. Trīs izrādes, kas skatāmas vienā vakarā, ir daļa no projekta “Jauno maiņa”, kas veidots, lai sekmētu teātra attīstību un atbalstītu jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijas teātrī, informēja ĢIT pārstāvji.

"Šķiet, ir neiespējama vieta, kur mani redz patiesi, jo mans ķermenis maldina mūsu acis. Es nejūtos kā vīrietis, es neesmu sieviete. Dzimums ir neviennozīmīgs. Es jūtos atsvešināts no pasaules. Es gribu būt brīvs," vēstīts Ģirta Dubulta izrādes “Mums” aprakstā. Izrādē horeogrāfs runā par plaisu starp indivīdu un sabiedrību, sevis apzināšanos un iekļaušanos pasaulē. Izrādē dejo Simona Ozola, Edvards Kurmiņš un Ramona Levane. Dejotāju vizuālo tēlu veidojusi Kitija Geidāne, mūzikas autors ir Leo Novus, gaismu mākslinieces – Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

Emīlijas Bergas izrāde “Starptelpa” piedāvā ielūkoties "starptelpā, kas rodas starp diviem cilvēkiem, vienam esot vērotāja pozīcijā, otram – cīņā ar sevi. Šajā starptelpā bieži veidojas iestrēgums, pārmaiņas notiek pakāpeniski un reizēm nemanāmi". Izrādē piedalās Kitija Geidāne, Emanuēla Zvaigznīte, Ģirts Dubults. Konsultējusi Jana Jacuka. Mūzikas autors – Jurģis Lūsis, kostīmus veidojusi Paulīne Kalniņa, gaismu mākslinieces – Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

Savukārt Gundegas Rēderes solo izrāde “Viens” ar suģestējošu izpildītājas enerģijas lādiņu un nospriegotu klātbūtni aizved skatītājus ceļojumā no iekšpuses uz āru, norādīja teātra pārstāvji. Izrādi veidojusi un tajā dejo Gundega Rēdere. Viņu konsultējušas horeogrāfes Roberta Gailīte, Emanuēla Zvaigznīte. Mūzikas autors ir Jēkabs Rēders. Kostīmus radījusi – Elīna Šteinberga. Gaismu mākslinieces – Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

Projektu "Jauno maiņa" īsteno Ģertrūdes ielas teātris, "Dirty Deal Teatro", Rēzeknes teātris “Joriks” un Valmieras Drāmas teātris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti