Kultūras ziņas

Aicina kļūt par laikmetīgās mākslas mediatoru

Kultūras ziņas

Trīs Balanas un "Sinfonietta Rīga"

Atklāta vietne teatravestnesis.lv

Darbu sākusi jauna skatuves mākslu dokumentējoša digitālā platforma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Februāra sākumā publiskai pieejai atklāts žurnāla "Teātra Vēstnesis" digitālais “paplašinājums” – platforma Teatravestnesis.lv. Tā izveidota, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumam un daudzām brīvprātīga darba stundām, informēja lapas veidotāji.

Medija galvenā redaktore Edīte Tišheizere uzsvēra, ka platforma būs vieta, kur

“jaunais un pieredzējušais sastopas vistiešākajā veidā – to rada jauni cilvēki, bet viņiem ir arī droša “aizmugure” – ne vien žurnāla redakcija, bet arī tā rakstu arhīvs”. 

Savukārt platformas Teatravestneis.lv redaktore, Normunda Naumaņa Jaunā kritiķa veicināšanas balvas laureāte Juta Ance Romberga izvirzīja mērķi “tuvināt teātrim domājošu skatītāju un skatītājam — mudinošu teātri”.

Platformas galvenās sastāvdaļas ir aktuālie materiāli, ko atjaunos ik nedēļu, žurnāla digitālā versija, kas tiks pievienota četras reizes gadā, hronika. Būtiska sastāvdaļa būs arhīvs, kurā pakāpeniski tiks ievietoti visi numuri. Līdz ar to žurnāla pastāvēšanas vairāk nekā 30 gadu laikā uzkrātais, teātri un citas performatīvās mākslas dokumentējošais materiāls, proti, recenzijas, pētnieciskie raksti, intervijas, portreti, tulkojumi, kļūs pieejams ne tikai drukātā veidā, kas nodrošina šo materiālu ilglaicīgu saglabāšanos, bet arī digitālā formātā, kas ļauj tos izmantot attālināti un jebkurā laikā, ziņoja platformas autori.

Sākot ar 2021. gada martu, digitālās platformas pilns saturs būs pieejams maksas abonentiem. Bez maksas būs pieejama platformas aktualitāšu sadaļa, hronika un ieskats kārtējā numura materiālos.

Kā informēja redakcija, žurnāls "Teātra Vēstnesis" iznāk kopš 1989. gada ar divu gadu pārtraukumu ekonomiskās krīzes laikā. 2013. gadā to atjaunoja redkolēģija, kurā darbojās  teātra zinātnieki Edīte Tišheizere, Normunds Naumanis, Maija Svarinska, Ieva Struka. Šobrīd redakcijai pievienojusies Juta Ance Romberga – galvenās redaktores vietniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti