Dailes teātrī aizvadīta psiholoģiskā trillera «Pielūdzēja Nr.1» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dailes teātra kamerzālē aizvadīta psiholoģiskā trillera „Pielūdzēja Nr.1” pirmizrāde. Režisors Gundars Silakaktiņš iedvesmojies no Stīvena Kinga romāniem, un izrāde šausmu cienītājus nesarūgtinās.

Atzīts romantisko romānu autors Ēriks cieš autokatastrofā. Par viņu aprūpi uzņemas bijusī medmāsa Pegija, kura rakstnieku iesloga savā mājā un ar dažādām fiziskām un psiholoģiskām metodēm, piespiež viņu rakstīt kāda romantiska romāna turpinājumu pēc viņas sižeta noteikumiem.

"Kad pirmo reizi lasīju par rakstnieku, populāru bestselleru autoru Stīvenu Kingu, manī pašā raisījās iekšējais dialogs  - kas cilvēkā notiek, ja viņš manipulēt ar otru un piespiež otru domāt tā, kā viņš vēlas,” par  psiholoģisko trilleri ar šausmu elementiem  „Pielūdzēja Nr.1” stāsta režisors Gundars Silakaktiņš.

No malas var šķist, ka Pegija ir jauka, bet realitāte ir pilnīgi cita, stāsta Pegijas lomas atveidotāja Indra Briķe. Dzīvē jau arī tā notiek, un mēs nezinām, kas notiek ar cilvēku un kāds zvērs viņā var atmosties.

 „Ja to dara tik fantastiskas aktieru personības, kā Indra Briķe un Lauris Subatnieks, tad es domāju, ka to ir pilnīgi fascinējoši skatīties un ir kaut kas neveselīgs gan mākslas radītājos, gan mākslas patērētājos un tad viņi kļūst viens no otra atkarīgi,” saka teātra kritiķe Edīte Tišheizere.

„Humors arī ir, jo viņa tiešām brīžiem ir komiska un es to apzinos, jo man ir ļoti laba humora izjūta. Es no malas redzu, cik viņa ir aizkustinoši komiska. Bet tās melnās dzīles ir kaut kur jāatrod sevī,” stāsta Indra Briķe.

Kā patiesībā noslēdzas rakstnieka un viņa fanes attiecības, režisors atklāj tikai daļēji, ļaujot stāsta finālu izdomāt pašiem skatītājiem.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti