Kultūras ziņas

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Kultūras ziņas

Gaujas stāsti vecmeistaru gleznās

Alises piedzīvojumi Pecolli jaunajā izrādē

Cirks, teātris, burvju triki – iluzionistu Pecolli izrādē «Ah...Liz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Angļu rakstnieka Luisa Kerola radītie Alises neticamie piedzīvojumi Aizspogulijā iedvesmojuši iluzionistus Daci un Enriko Pecolli un tapusi jauna izrāde “Ah…Liz”, kur apvienoti gan teātra, gan cirka elementi.

Daces un Enriko Pecolli izrādē “Ah…Liz” par Alises ceļojumu Aizspogulijā darbojas teju visi Luisa Kerola zināmāko pasaku “Alise Brīnumzemē” un “Alise Aizspogulijā” fantastiskie varoņi. Iestudējumā truša akrobātiskie numuri uz krēslu piramīdas mijas ar Alises dejas virpuļiem krāšņas lustras iekšpusē, bet kāpura dūmu gleznas izgaist Cepurnieka ziepju burbuļu skulptūru fonā.

Izrādes veidotāja Dace Pecolli atklāj, ka viņu ideja bijusi veidot pasaku, kas caurausta ar dažādiem mākslinieciskajiem instrumentiem – cirka un teātra elementiem, burvju trikiem, projekcijām, mūziku:

“Tie visi bija kā instrumenti, lai caurvītu tādu jautru, mīļu, sirsnīgu silts mīļu paklājiņu.”

Viņa turpina: “Mēs ar šo izrādi gribējām parādīt to, ka Alises pasaule ir šeit. Viņa nav kaut kur. Un viss ir iespējams!”

Izrādē piedalās mākslinieki no Latvijas, Amerikas, Itālijas, Ukrainas un Krievijas. Košos tērpus veidojusi Elita Patmalniece, bet mūziku speciāli izrādei komponējis Enzo de Roza no Kanādas. Košajā uzvedumā tiek iesaistīti arī skatītāji, bet skaistās pasakas noslēgumā jestrā ballītē tiek iesaistīti visi.

Jau šoruden Dace un Enriko Pecolli ar izrādi “Ah…Liz” dosies uz Omānu, Alžīru un Ameriku. Bet pavasarī izrāde piedalīsies Kolumbijas teātra festivālā Bogotā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti