Ar meistarklasēm Rīgā sākas Dejas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 27. aprīlī, Rīgā tiek atklātas "Dejas dienas 2014", kuru laikā dažādās galvaspilsētas vietās notiks dejai veltīti daudzveidīgi pasākumi.

Svētdien visi interesenti ir aicināti uz dejas meistarklasēm, kurās profesionāli horeogrāfi iepazīstinās ar dažādiem deju žanriem un stiliem.

"Šogad deviņās deju zālēs notiks 27 bezmaksas meistarklases - dažādu virzienu pie dažādiem pasniedzējiem. Vienkārši paskatāmies sarakstiņu, izvēlamies savu maršrutu un dodamies. Nav nekādu ierobežojumu," uzsver horeogrāfe Sintija Siliņa.

27. aprīlī no plkst. 11 līdz 16.30 interesenti meistarklasēs varēs iepazīt kustības mākslu laikmetīgās dejas, modernās dejas, breika, jogas, džeza dejas, hiphopa un pat japāņu buto disciplīnā turpat visu šodienas vadošo Latvijas horeogrāfu vadībā. Savukārt vakarā plkst. 19 "Zirgu pastā" notiks lekcija-izrāde "Dunkane - dīvaiņi vai pravieši?".

Kā vēstīts iepriekš, no 27. līdz 29. aprīlim Rīgā norisināsies Dejas dienas, aicinot interesentus iepazīt laikmetīgo deju dažādos izpildījumos. Kā ik gadu, arī šogad būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, bezmaksas meistarklasēs, kā arī gūt kopainu par jaunākajām laikmetīgās dejas izrādēm un teātriem, kur izrādes tiek regulāri izrādītas.

Dejas dienu tradīcija ir aizsākusies 2006. gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai Starptautiskajai dejas dienai, ko svin 29. aprīlī. Katru gadu aprīļa pēdējā nedēļas nogalē notiek bezmaksas dejas nodarbības, kuras vada Latvijas vadošie laikmetīgās dejas horeogrāfi, un radošās darbnīcas, kuras dod iespēju iejusties dejotāja ādā, esot izrādes iestudēšanas un mēģinājumu procesā, pēc tam izveidoto horeogrāfiju prezentējot uz skatuves.

Dejas dienu programma veidota tā, lai piedalīties varētu gan pieaugušie, gan bērni, gan dejotāji ar pieredzi, gan cilvēki, kas vēlas uzzināt, kas īsti ir laikmetīgā deja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti