Ar dienas centru bērniem veidos deju uzvedumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Teju simts bērni no dienas centriem Rīgā veido muzikālu uzvedumu, kas pēc gada būs skatāms visiem. Tajā būs apvienota Rīgas tēma ar Leonarda Bernsteina mūziku, Nacionālais Simfoniskais orķestris parūpēsies par muzikālo noformējumu, bet horeogrāfs Agris Daņiļēvičs par kustībām. Dienas centru darbinieki atzīst, ka tā bērniem būs svarīga radoša pieredze, bet pašiem organizatoriem ir prieks par jauno mākslinieku aizrautību.

Leonarda Bernsteina mūzika no Vestsaidas Stāsta, Kandina un Pilsētas kopā ar teju 100 bērniem vecumā no 8 līdz 17 gadiem pēc gada piedzīvos jaunu muzikālu deju uzvedumu. Bērniem tas būs liels piedzīvojums.

Edgaram ir 14 gadu, arī viņš pieteicies nodarbībās. Edgars cer, ka varēs piedalīties līdz pašām beigām, kad pēc gada notiks arī pats uzvedums. Līdz tam vēl priekšā vasarā būs nometne, kas arī tiek gaidīta ar nepacietību. Arī darbs ar bērniem ir gaidīts.

Kā skaidro „Latvijas koncerti” vadītājs Guntars Ķirsis, jau tagad trupa strādā ar lielu atdevi, lai aizrautu bērnus, tā attīstot viņos radošas spējas un piepildot brīvo laiku. Radošā komanda strādā ar bērniem, lai saprastu, kādas būs viņu lomas, bet kāds no viņiem varbūt spēlēšot pat instrumentus. Ķirsis cer, ka šis nebūs vienīgais muzikālais notikums un arī pēc Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas, būs iespējas turpināt projektu.

Vecmīlgrāvja dienas centra psiholoģe Iveta Upeniece stāsta, ka daži bērni bija jāpierunā piedalīties. Sākums gan ne visiem gājis viegls, jo bijis jāklausās un jāstrādā, un līdz rezultātam vēl ejams ceļš.

Situācijā, kad ne visiem bērniem pieejami maksas pulciņi un arī bezmaksas ir maz, šādas nodarbības ir svarīgas. Upeniece gan pieļauj, ka būs bērni, kas varētu arī gada laikā pārtraukt dalību notikumā.

Muzikālajam projektam dots nosaukums „mūzika deja piedzīvojums”, bet tas vēl var mainīties. Rezultātā plānots gan veidot noslēgumu uzvedumu, gan filmu. 2014.gadā, kad Rīga būs kultūras galvaspilsēta, domāts arī par muzikālo noformējumu. Norvēģu režisore Zigrīda Šromma Reibo strādā pie tā, lai tematika būtu pēc iespējas tuvāka Rīgai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti