Alvis Hermanis: Latvijā ir totāla jauno aktieru pārprodukcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā ir totāla jauno aktieru pārprodukcija, pauž Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis, atbildot kritiķiem, kapēc teātris neuzņem trupā jaunos aktierus.

Pirms jaunās sezonas sarīkotā preses konferencē Alvis Hermanis norādīja, ka ne visi aktieri ir noslogoti jau tagad, tāpēc jaunus ņemt neesot jēgas.

"Nekādu jaunu aktieru mums joprojām nav. Daži kritiķi ceļ trobeli, ka Jaunais Rīgas teātris neņem jaunos aktierus. Ko es varu pateikt? Ziniet, mums jau ir tie jaunie aktieri, bet, piemēram, šosezon daudzi no viņiem sēž bez darba grimētavās. It kā mums nav liela trupa, bet, ja aktieris sēž grimētavā bez darba, ja viņi nav kārtīgi noslogoti, tad kāda jēga pieņemt vēl jaunus aktierus," viņš atbildēja kritiķiem.

Hermanis arī uzskata, ka vairāki desmiti cilvēku, kuri tiek uzņemti aktieru kursā ik gadu, tiek gatavoti neeksistējošam tirgum.

"Latvijā šodien ir totāla pārprodukcija ar jaunajiem aktieriem. Tad, kad es mācījos, aktieru nodaļā pieņēma aktieru kursu reizi četros gados, kursā parasti bija 12 cilvēki. Tagad katru gadu tiek pieņemti 30 cilvēki. Es saprotu, ka pasniedzēji grib pelnīt sev algas, bet tas nav godīgi pret tiem jaunajiem cilvēkiem, viņi tiek gatavoti neeksistējošam tirgum. Tiem cilvēkiem vienkārši nebūs pielietojuma," pauda Hermanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti