Kultūras ziņas

Festivāls "Arēna" aicina saklausīt nākotni

Kultūras ziņas

Alises piedzīvojumi Pecolli jaunajā izrādē

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Aizvadītajā festivālā «Teātris ir visur Kuldīgā» – visi pasākumi izpārdoti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar dažādu teātru izrādēm visām paaudzēm, ar meistarklasēm un radošajām darbnīcām nedēļas nogalē, 19. un 21. oktobrī, aizvadīts ceturtais starptautiskais skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”. Visi tā pasākumi bija izpārdoti, ko var tulkot kā skatītāju atzīšanos mīlestībā, jo festivāls ir iespēja profesionālu mākslu baudīt tuvāk savai dzīvesvietai.

Padures muižas telpās ikviens tika sagaidīts ar siltu tēju un gardumiem, tā ievedot Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādes “Lūk, istaba šī” noskaņās. Pērnā gada nogalē teātris atklāja jaunu spēles laukumu ar neparastu nosaukumu – “Kvarķirņiks”. Tā dēvē nelielu mājas koncertu. Pirmais “Kvarķirņiks” bija veltīts dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei. Festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā” bija pirmā reize, kad šī izrāde tika spēlēta ārpus teātra telpām un par skatuvi kļuva muiža.

Starptautiskais teātra festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā” notika jau ceturto reizi.

Tā idejas autore un direktore Dana Bjorka uzsver, ka teātris nepārtraukti ir sastopams mūsu ikdienā, un tas nav piesaistīts konkrētai vietai, bet ir visur.

“Mums ir mērķis piedāvāt tādas izrādes, kuras ir vērts apmeklēt, iemācīties, integrēties, jo teātris ir visur, gan kustībā, gan vārdā, uz tā pamata sastādām programmu,” saka Bjorka.

Festivāls tradicionāli notiek divas dienas. Pirmo reizi par daļu no izrādes bija iespēja būt arī kuldīdzniekiem. Lai piedalītos teātra trupas “Kvadrifrons” izrādē ģimenēm “Vecmāmiņu valsts”, kas ir stāsts par neviltotu mīlestību mūža garumā un balstīts uz intervijām ar izrādes aktieriem un viņu vecmāmiņām, Kuldīgas 2. vidusskolas koris gatavojās jau no septembra vidus.

Par festivāla tradīciju ir kļuvusi arī labdarība, šai reizē ar labdarības izrādēm tika vākti ziedojumi Kuldīgas Svētās Annas baznīcas tornim. Jau šobrīd notiek gatavošanās jubilejas festivālam, savu dalību apstiprinājuši jau trīs dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti