Dailes teātris noslēdz sezonu. Kolēģi sumina labākos – Gada izrāde «Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu»

Dailes teātrī ar nu jau tradicionālo koncertuzvedumu "Dailes sviests" un darbinieku sumināšanu piektdien, 16. jūnijā, noslēgusies teātra sezona. Tuvojoties sezonas noslēgumam, tika veikta visu teju 200 teātra darbinieku aptauja, kurā noskaidroja to izrādi un cilvēkus, kas šajā sezonā, viņuprāt, ir bijuši īpaši izceļami, pavēstīja teātra pārstāvji.  

Par "Gada izrādi" kļuvusi režisora Mārtiņa Eihes pēcnāves komēdija "Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu", "Gada aktrises" gods jau otro gadu pēc kārtas pasniegts Ievai Segliņai, kurai šī sezona atnesusi lieliskas lomas izrādēs "Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu" un "Lilioms", īpaši izceļama ir galvenā, Branda, loma ideju melodrāmā "Brands".

Nominācijas "Gada aktieris" balsojumā notikusi sīva cīņa starp Kasparu Dumburu un Kārli Arnoldu Avotu. Tikai ar vienas balss pārsvaru par labāko aktieri kolēģi iebalsojuši Kārli Arnoldu Avotu, kurš atveido lomas šīs sezonas jauniestudējumos "Farinelli un karalis", "Brands" un "Kaukāziešu krīta aplis". Par teātra simpātiju izvēlēta aktrise Anete Krasovska. Īpašas darbinieku balsojuma balvas par sezonas veikumu saņēma arī skatuves montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants un teātra direktors Juris Žagars.

Montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants saņēma arī teātra vadības atzinību par veiksmīgi ieviestiem jauniem risinājumiem viņa vadītajā nodaļā. Savukārt teātra vadības balvu par noturīgi augstu profesionalitāti saņēma uzvedumu daļas vadītājs Mārtiņš Vigups. Par veiksmīgi pārvarētajiem starptautisko viesizrāžu un sadarbību izaicinājumiem atzinību saņēma producente Ginta Tropa.

Šajā svētku reizē ar sirsnīgām kolēģu ovācijām tika sveikti tie "dailēnieši", kas teātrī nostrādājuši jau 30 un vairāk gadus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti