Rīta Panorāma

"Latvian Voices" ar programmu "SNIEGums" koncertēs visā Latvijā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Skaistā tumsa" – Adventes pasaka par ilgām un sapratni

Adventes pasaka maģiskā reālisma stilā – gaidāms «Kvadrifrona» iestudējums «Skaistā tumsa»

13. decembrī pirmizrādi piedzīvos teātra trupas "Kvadrifrons" iestudējums "Skaistā tumsa" – Adventes pasaka par nepārvaramām ilgām pēc skaistuma. Maģiskā reālisma stilā veidotā izrāde izseko brīnumainam stāstam par Babu Jagu, vīru ar pavisam noteikti pielīmētu bārdu, gaili ar čūskas asti, diviem spa saloniem, svētku sapulci, pārrautu nabassaiti un talantu, kas ielīksmo, bet iztukšo, informēja teātra pārstāvji.

"Intars ir puika, kurš vairāk par visu mīl skaistumu, jo skaistums izglābs pasauli, kā mēs zinām. Divpadsmit gadu vecumā viņš iegūst medžik spējas. Astoņpadsmit gadu vecumā Intars ir kļuvis slavenāks par "Bītliem". Divdesmit piecu gadu vecumā viņš dibina savu salonu – vietu, kurā visi var piedzīvot Intara medžiku un iepazīt patiesu skaistumu. Vēl Intaram ir meita Laura. Kā izrādās, arī viņai ir savs medžiks. Tikai viņa to vēl nezina," atklāts izrādes aprakstā.

Iestudējuma radošajā komandā ir režisors Klāvs Mellis, dramaturģe Ance Strazda, videomākslinieks Āris Matesovičs, mūzikas režisors Kārlis Tone un gaismu māksliniece Dārta Zālīte. Izrādē darbojas aktieri Ance Strazda, Āris Matesovičs, Jānis Kronis un Anna Ulberte, savukārt darba scenogrāfiju veidojusi visa radošā komanda, ņemot talkā pārējos "Kvadrifrona" biedrus un brīvprātīgos.

Režisors Klāvs Mellis par darbu pie iestudējuma sacīja: "Šī izrāde īsti nebūs par Ziemassvētkiem, tomēr mēģinājumu procesā mēs cenšamies domāt par to, kā skatītājiem radīt tādu kā Ziemassvētku sajūtu. Tāpēc šajā izrādē būs gan siltums, prieks, ģimeniskums un mīlīgums, gan drusciņ gaišas melanholijas un mazliet skumju. Nu, kā jau svētkos. Un vēl šajā izrādē būs daudz gleznotu kartona dekorāciju, ko veidojam pašu spēkiem. Domāju, ka beigu beigās uz skatuves būs redzams kaut kas starp bilžu grāmatu un audiolugu, svētku eglīti pieaugušajiem, miniatūru lielinscenējumu un žetonvakara iestudējumu. Priecīga, smieklīga un aizkustinoša izrāde, cerams."

Izrādes atbalstītāji un sadarbības partneri – Rīgas cirks, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti