Gards mielasts un lustīga večerinka. Preiļus pieskandinās Tautas mūzikas svētki

Sestdien, 23. septembrī, Preiļu novadā notiks XXIII Tautas mūzikas svētki, kas pulcēs teju 30 tautas mūzikas kolektīvu no Latvijas novadiem. Pēcpusdienā svētku ieskaņas koncertos skanēs kapelu programmas, savukārt vakarā Preiļu kultūras centrā notiks XXIII Tautas mūzikas svētku lielkoncerts, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Preiļu novadu sestdien pieskandinās tautas mūzikas kapelas un folkloras kopas no visas Latvijas. Laikā no pulksten 16.00 līdz 18.30 ikvienam interesentam iespēja klausīties XXIII Tautas mūzikas svētku dalībnieku koncertu kādā no trim norises vietām: Preiļu pils zālē, Raiņa muzejā "Jasmuiža" un IAC "Vanagi".

Vakarā pulksten 20.00 klausītāji aicināti uz lielo svētku koncertu Preiļu kultūras centrā. Pēc koncerta dalībnieki un koncerta apmeklētāji aicināti palikt uz večerinku jeb deju vakaru kapelas "Augusti" pavadībā un izbaudīt vakaru dejojot un dziedot.

Tautas mūzikas svētki šogad notiek Rudynōju atzīmēšanas ietvaros, kas ir nozīmīga tradīcija Preiļu novadā. Svētku tēma ir pataļči jeb visas jautrās izdarības pēc talkas, piemēram, gards mielasts, lustīga večerinka un viss no tā izrietošais. 

Tautas mūzikas nozare pulcē dažādos stilos muzicējošus instrumentālos un vokāli instrumentālos kolektīvus ar raksturīgu akustisko instrumentu sastāvu. To repertuāru veido galvenokārt tautas un tradicionālās mūzikas interpretācijas.

Ieeja XXIII Latvijas tautas mūzikas svētku koncertā un ieskaņas koncertos bez maksas. Svētkus rīko Preiļu novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru.

XXIII Tautas mūzikas svētku norises programma:

Pulksten 13.00 svētku atklāšana Preiļu svētku laukumā

No pulksten 16.00 līdz 18.30 svētku ieskaņas koncerti: Preiļu pils zālē muzicēs folkloras kapela "Maskačkas spēlmaņi", Preiļu novada folkloras kopa "Vecvārkava", tautas mūzikas kapela "Pelēči", folkloras kopa "Leiči", Viļakas kultūras nama muzikantu kapela "Atzele", kapela "Pēterpogas", tautas mūzikas instrumentu ansamblis "Kokle", folkloras kopa "Rūtoj", folkloras kopa "Josta", Bārbeles tautas nama lauku kapela "Savējie", lauku kapela "Malta", folkloras kopas "Neicgalīši" un "Jumaleņa".

IAC "Vanagi" dziedās un spēlēs tautas muzikanti "Tals` Trimiš", kapelas "Kā ir, tā ir" un "Sudmaliņas", vīru kopa "Rūžupis veiri", tautas mūzikas kapela "Eži", Zvirgzdenes lauku kapela, Andrupenes kapela, kā arī kapela "Aizezeres muzikanti" no Kokneses.

Raiņa muzejā "Jasmuiža" uzstāsies Tautas mūzikas instrumentu ansamblis "Kokle", folkloras kopa "Rūtoj", folkloras kopa "Josta", Bārbeles tautas nama lauku kapela "Savējie", lauku kapela "Malta", folkloras kopas "Neicgalīši", Salnavas kapela "Sveicinojam, vielejam", Salnavas etnogrāfiskais ansamblis, kā arī kapelas "Maskačkas spēlmaņi", "Atzele" un "Pēterpogas".

Pulksten 20.00 svētku koncertā Preiļu kultūras centrā klausītājus, skatītājus un dancot gribētājus priecēs  folkloras kopa "Ceiruleits", tautas muzikanti "Tals` Trimiš", kapelas "Kā ir, tā ir" un "Sudmaliņas", vīru kopa "Rūžupis veiri", tautas mūzikas kapela "Eži", Zvirgzdenes lauku kapela, Andrupenes kapela, Lizuma lauku kapela, kapela "Aizezeres muzikanti", Salnavas kapela "Sveicinojam, vielejam", Salnavas etnogrāfiskais ansamblis un folkloras kopa "Turki".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti