Panorāma

Sākusies Finanšu izglītības nedēļa

Panorāma

Aleksandrs Antoņenko LNO

Zvaigznes dienas koncerts I.Ziedonim

Zvaigznes dienas koncerts šogad veltīts Ziedoņa 80. jubilejai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Šo svētdien Lielajā ģildē notiks Zvaigznes dienas koncerts. Šā mūzikas un dzejas sarīkojuma tradīciju pirms 15 gadiem aizsāka Imants Ziedonis. Šajā koncertā viņš nepiedalīsies, tajā uz skatuves būs viņa domubiedri mūzikā un teātrī. Koncertu redzēsiet arī Latvijas Televīzijā 3. februāra vakarā.

Dzejnieks Imants Ziedonis pirms 15 gadiem Zvaigznes dienā, 6. janvārī, aicināja klausītājus uz mūzikas, epifāniju un dzejas vakaru, toreiz par radošu domubiedru pieaicinot klavesīnisti Ainu Kalnciemu. Tā klausītājiem gadu no gada bija iespēja dzirdēt neparastu radošu notikumu, kurā mūzika savijās ar Dzejnieka uzrakstītajām, spēcīgajām garīgajām domām.

Pirms astoņiem gadiem Dzejniekam Imantam Ziedonim ar savu koncertprogrammu atsaucās pianists Vestards Šimkus - pasākums ieguva jaunu enerģiju un rezonansi sabiedrībā.

Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš ar 2009/2010. gada sezonas labāko Latvijas teātra izrādi „Ziedonis un visums” ir kļuvis par Dzejnieka garīgo ideju paudēju šodien.

Šogad Zvaigznes dienā – uz Lielās ģildes skatuves tika turpināta Imanta Ziedoņa aizsāktā koncertprogrammas „Atsaukšanās” tradīcija. Koncertprogramma bija kā Dzejnieka un mūziķu garīgā kvintesence, kuru piepildīja mākslinieki nu jau ar pasaules un Eiropas atzinību – pianists Vestards Šimkus, klavesīniste Aina Kalnciema un LNSO Flautu grupas koncertmeistare, flautiste Dita Krenberga, Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Pasākuma tapšanā piedalījās arī televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, režisors Armands Zvirbulis un scenārija autore filozofe Iveta Šimkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti