VKKF latviešu oriģinālmūzikai sadala 18 700 latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Noslēdzies Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) konkurss mērķprogrammā "Latviešu oriģinālmūzika", kurā projektiem kopējā piešķirtā summa ir 18 700 lati, liecina fonda mājaslapā publicētā informācija.

Konkursā lielākā piešķirtā summa ir 1000 latu, un šāds finansiāls atbalsts sniegts astoņiem projektiem, bet mazākā piešķirtā summa ir 300 lati, un šādu finansējumu saņēmuši pieci projekti.

Lielākais finansējums piešķirts Ērikam Ešenvaldam operas "Iemūrētie" komponēšanas turpināšanai, Jāņa Lūsēna projektam "Sarkanās vāveres" un Jēkabam Nīmanim kameroperai "Līsistrate". Tāpat 1000 latu liels finansējums piešķirts "Latvijas koncertiem" (Zigmāra Liepiņa Oratorijai Lielajā Piektdienā), Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (Riharda Zaļupes oriģināldarbam - baleta uzvedumam "80 minūtes apkārt zemeslodei"), kā arī Liepājas simfoniskā orķestra trīs projektiem - Santas Ratnieces 7.Liepājas koncertam klavierēm ar orķestri, Viļņa Šmīdberga 8.Liepājas koncertam vijolei ar orķestri un Riharda Zaļupes 6.Liepājas koncertam Rīgas saksofonu kvartetam un Liepājas simfoniskajam orķestrim.

Kopumā konkursā finansiāls atbalsts sniegts 29 projektiem. Tostarp 800 latu finansējums piešķirts Valsts akadēmiskā kora "Latvija" pieteiktajam Uģa Prauliņa jaundarbam jauktajam korim, 700 lati - Rīgas Doma zēnu un meiteņu koru biedrības pieteiktajam dziesmu ciklam zēnu korim, 500 lati - Gaujienas Jāzepa Vītola fonda iniciētajam oriģināldarbam bērnu simfoniskajam orķestrim un korim, kā arī vēl citiem projektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti