VIDEO: «Very Cool People» velta dziesmu Latvijas mūzikas renegātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Grupa “Very Cool People” laidusi klajā dziesmu un videoklipu “Renegade”, kas ir otrais singls no rudenī gaidāmā albuma “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”, informēja grupas pārstāvji.

“Jaunais singls ieturēts Latvijas septiņdesmito gadu vokāli instrumentālās mūzikas estētikā, bagātinot to ar džeza harmoniju un Latvijā augsti vērtēto kora mūziku," skaidrots dziesmas pieteikumā. "Šoreiz gan izvēlēts visām pasaules tautām viegli saprotams teksts: “Bā, bā, bā, bā, bā / Bā, bā, bā, bā, ba, ba, bā…”, ko varētu nodēvēt arī par unikālām, jaunām sketa frāzēm ar pretenziju tapt arhīvētām pasaules mūzikas industrijas apziņā kā latviešu sketam. Kā zināms, par sketu dēvē vokālās džeza mūzikas improvizācijas frāzes bez teksta kādā konkrētā valodā.”

“Šo skaņdarbu un klipu veltām visiem Latvijas mūzikas renegātiem, kas pretojās vispār noteiktajām prasībām un klausījās, kā arī paši spēlēja džezu, roku, fanku un instrumentālo neakadēmisko mūziku, uzturot to pie dzīvības no sešdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem,” par jauno veikumu stāstīja grupas “Very Cool People” stūrmanis Elvijs Grafcovs.

“Gribam pateikt: “Milzu paldies, renegāti, jūs palīdzējāt izveidot nākamās mūziķu paaudzes un beigu beigās esat arī mums izbruģējuši ceļu Latvijas bezceļu apstākļos!””

Klips tika filmēts VEF Kultūras pilī. “Kā zināms, šī bija viena no mekām sešdesmito līdz deviņdesmito gadu Rīgas renegātiem un džeza mūzikas entuziastiem,” uzsvēra Elvijs Grafcovs. “Tieši tāpēc tika atlasītas un izveidotas autentiskas skatuves dekorācijas, šoreiz galvenā dekoratora pienākumus uzticot grupas pianistam Mārim Vitkus, kurš ir ievērojams rokdarbu un aplikāciju papīra mākslas lietpratējs.”

Jaunā singla ierakstā piedalījās: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenora saksofons, balss), Kristaps Lubovs (baritona saksofons, balss), Laura Rozenberga (trombons, balss), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas, balss). Dziesmu miksēja Andris Buiķis un māsterēja Jānis Kalve.

Jaunā dziesma ierakstīta studijā “Mints Music Studio”, skaņu režisors – Tālis Timrots. Par miksu parūpējies Andris Buiķis studijā “Ciemupes Production”, bet par māsterversiju – Jānis Kalve “Labo ierakstu studijā”. Videoklipu filmēja un montēja grupas trompetists Oskars Ozoliņš. Idejas izstrādi un režisēšanu uzņēmās paši grupas dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti