VIDEO: Jauniešu kora «Kamēr…» 30 gadu jubilejas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiroradio jaunās koncertsezonas atklāšanas tiešraidē no Rīgas Doma 30 gadu jubileju ar vokāli simfoniskās mūzikas programmu "Lux aeterna" 12. septembrī pulksten 19.00 svinēja jauniešu koris "Kamēr...".

Vienu no vadošajiem Latvijas koriem dzirdēja ne tikai Latvijas Radio 3 "Klasika", bet atskaņošanas brīdī – arī Lietuvas un Igaunijas klausītāji, savukārt vēlāk ieraksts tiks pārraidīts Vācijā un Horvātijā. Koncerta video tiešraide bija skatāma sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, "Klasikas" mājaslapā, kā arī "Klaiskas" "Facebook" vietnē.

Koncerta centrā – Jēkaba Jančevska jaundarbs "Kā dziesmu teicot" ar Knuta Skujenieka dzejas rindām, kas tapis kā īpašs veltījums "Kamēr..." jubilejai un šajā koncertā piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Koncertu ievadīja šovasar mūžībā aizgājušā komponista Pētera Butāna kantāte "Lux aeterna", kurā mūžīgās gaismas klātbūtne atklājas caur kanoniskās mesas, Vecās derības psalmu un Aspazijas dzejas tekstiem, bet noslēdza Riharda Dubras kora darbs "Silence, Love and Light". Tā nosaukumā ietverti Mātes Terēzes vārdi par apceres mirkļa klusumu, mīlestības starojošo spēku un mūžīgo gaismu.

Koncertā piedalījās kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", ar kuru kori "Kamēr..." saista ilggadējas partnerattiecības.

Tiešraidi vadīja Inta Pīrāga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti