Kultūras ziņas

Jaunā kultūras ministre par nozares prioritātēm

Kultūras ziņas

Amerikāņu kamerdrāma "Rupucis" JRT

Grupa "Zodiac" atkal uz skatuves

VIDEO: Grupa «Zodiac» atkal uz skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Koncertzālē „Palladium" 31.oktobra vakarā ar vienu no retajiem koncertiem uzstāsies Latvijas elektroniskās mūzikas grandi "Zodiac".

Elektroniskā mūzika pirms 30 gadiem iekaroja arī Padomju Savienību. Celmlaužu, grupas „Zodiac" popularitāte bija neticami liela. Pirmais grupas albums „Disco Alianse" tika pārdots vairāk nekā 20 miljonos kopiju.

„Ir divi Zodiaki. Pirmais ar „c" galā, otrais, lai apietu padomju cenzūru, tika rakstīts ar „ks". Bet tas īstais „Zodiaks", pirmais būs tieši šovakar," norāda komponists, „Zodiac" dibinātājs Jānis Lūsēns.

Kopš aktīvās darbības pārtraukšanas 1991.gadā, mūziķi ir snieguši tikai retus koncertus. Šī gada vasarā „Zodiaks" uzstājās „Positivus" festivālā, bet 31. Oktobra vakarā – „Palladium" koncertzālē.

„Manuprāt, Lūsēns apzināti ir mēģinājis turpināt to līniju, kas bija toreiz. „Zodiaka" lielākais trumpis ir melodiska instrumentālā mūzika," atzīst Zigfrīds Muktupāvels.

„Ir tēmas no pirmās plates, ir no trešās. Es diezgan brīvi veidoju programmu," bilst Lūsēns.

Esmu vienkārši laimīgs, ka beidzot mēs spēlējam to mūziku, kuru es vienmēr esmu vēlējies spēlēt. Spēlēt vijoli šajā ansamblī ir neticams jaunības dienu sapņa piepildījums," gandarījumu pauž Muktupāvels.

Jāpiebilst, ka grupas jaunajā sastāvā „Zodiaka" veterāniem Jānim Lūsēnam un Zigfrīdam Muktupāvelam ir pievienojušies arī basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti